van der Horst

24H Nürburgring: Na 21H: Audi vs. BMW voor de zege

Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Met nog drie uur op de klok nadert de 24 Uur van de Nürburgring zijn ontknoping. De strijd voor de zege werd inmiddels herleid tot een duel tussen Audi en BMW. Momenteel voert de Phoenix Audi #1 van Nico Müller (teamgenoot van Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor) het veld aan, maar de titelverdedigers maakten vanmorgen een onverwacht vroege pitstop voor een nog ongekende reden. Het pitstopritme van de #1 is dus anders en onze landgenoten zullen normaal dus een stop meer moeten maken dan de rest van de kopgroep, die momenteel op 1min10s volgt. Het echte duel voor de knikkers speelt zich af tussen de Car Collection Audi #3 van Mirko Bortolotti en de ROWE Racing BMW #99 van Nick Yelloly.
  • Skylimit Events
Het verschil tussen de #3 en de #99 is verwaarloosbaar. De tweede ROWE BMW #98 volgt daarachter op een minuut. Ook de Frikadelli Porsche #31 van onder meer Maxime Martin is nog niet uitgeteld en zit in het zog van de BMW's. Vanochtend was het nog de Schnitzer BMW #42 die indruk maakte in de handen van Sheldon van der Linde, maar de wagen viel vervolgens terug, mede door een tijdstraf van 32 seconden voor een pitstop die 0.1s te snel was. Ook de Audi #29 viel stelselmatig terug, ook door een tijdstraf van 32 seconden (negeren vlaggen), en werd door Audi gebruikt om als eerste op slicks over te stappen. Inmiddels rijden alle toppers op droogweerbanden na het omslagpunt rond 12u.

UPDATE 12u40: Inmiddels kreeg ook de Audi #1 een tijdstraf toebedeeld voor een onregelmatige pitstop waardoor diens zegekansen nog verder verkleinen.

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 27 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons