van der Horst

24h Nürburgring: Na 4h: Audi neemt voorlopig de bovenhand - Vervisch tweede

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Na vier uren wedstrijd in de 24 Uren van de Nürburgring is voorlopig Audi baas, het merk heeft liefst vier wagens in de top vijf. De Land Motorsport Audi #29 van Mies, De Phillippi, Winkelhock en Van der Linde heeft slechts een handvol seconden bonus op de WRT #10 van Vervisch, Rast, Müller en Stippler. Frédéric Vervisch is daarmee de hoogste geklasseerde Belg momenteel. Derde is de Rowe Racing BMW #98 van Palttala, Catsburg, Sims en Westbrook.
  • Powercars
Start 24h Nürburgring 2017
Start 24h Nürburgring 2017
Op de vierde plaats opnieuw een Audi van WRT, de startnummer 9 van Müller, Frijns, Rast en Fässler. De beide wagens uit de Belgische renstal zaten al van bij de start de van pole vertrokken Glickenhaus op de hielen. De Amerikaanse bolide kon tot de eerste serie pitstops de concurrentie afhouden maar zakte daarna toch ietwat terug. Het was zelfs even Rowe Racing dat dan de bovenhand nam met de BMW. Vooraan blijft het sowieso spannend met de volledige top 10 binnen de twee minuten van mekaar.

Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
De Falken Porsche van Laurens Vanthoor zagen we na vier uren op de twaalfde stek, twee plaatsen beter dan de Rowe BMW van ondermeer Maxime Martin. De Abt Bentley van Nico Verdonck bevond zich nog net binnen de top twintig, de zusterwagen van ondermeer Maxime Soulet kreeg na een dik uur af te rekenen met aandrijvingsproblemen. Zij rijden daardoor net buiten de top vijftig.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 27 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons