van der Horst

24H Nürburgring: Na 4H: Mercedes en Porsche leiden de dans

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Na net geen vier uur wedstrijd zijn het nog steeds de HRT Mercedes #4, met nu Manuel Metzger achter het stuur, en de Manthey Racing Porsche #911 van Michael Christensen die de leiding in handen hebben. Het onderlinge verschil tussen de Mercedes en de Porsche is minder dan tien seconden maar het duo heeft wel een voorsprong van iets minder dan twee minuten op een treintje achtervolgers.
  • G&A Motors Motorsport
Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
Jesse Krohn had zich in de Schuberth BMW #20 opgewerkt naar de derde stek maar hij kwam daarnet al naar binnen voor zijn vierde pitstop terwijl de rest nog een rondje doorging. Bij de achtervolgende groep zien we De Phillippi (Rowe BMW #98), Thiim (Phoenix Audi #11), Edwards (Rowe BMW #1), van der Linde (Land Audi #29) en Imperatori (KCMG Porsche #18).


Dries Vanthoor kon de beschadigde Audi nog terugbrengen naar de pits
Dries Vanthoor kon de beschadigde Audi nog terugbrengen naar de pits
Na twee uur wedstrijd lieten de kopmannen allemaal nog verse regenbanden opleggen, maar zo'n 45 minuten later was de baan droog genoeg om over te schakelen op slicks. Dries Vanthoor had intussen het stuur genomen van de fabrieks-Audi #15 van Phoenix Racing maar de man uit Heusden-Zolder liet zich verrassen en ging tijdens zijn eerste snelle ronde op de nieuwe slicks van de baan. Kort daarvoor had onze landgenoot met een 8:40.441 wel de snelste wedstrijdronde tot dan toe laten optekenen.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 5 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons