van der Horst

24H Nürburgring: Nico Verdonck aan de start met Dörr Motorsport Lamborghini

Dörr Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Dörr Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Onze landgenoot Nico Verdonck zal ook dit jaar deelnemen aan de 24 uren race op de Nürburgring. De Brusselaar kwam tot een akkoord met Dörr Motorsport om de etmaalrace op de Nordschleife evenals twee voorbereidende wedstrijden in het VLN te betwisten met een Lamborghini Huracán Super Trofeo. Verdonck zal de wagen delen met Marc Basseng, Manuel Lauck en Andreas Weishaupt.
  • Prospeed Competition
Nico Verdonck
Nico Verdonck
Dörr Motorsport zet twee Lamborghini’s Huracán Super Trofeo in bij de etmaal race op de Nürburgring met naast de wagen van Verdonck, Basseng, Lauck en Weishaupt nog een andere Huracán Super Trofeo uitgerust met banden van Giti Tire. Nico Verdonck: “Sinds mijn ronderecord in 2016 met de Ford GT heb ik contacten met Robin Dörr. Dörr Motorsport is een team dat al bijna 20 jaar bestaat en dat zijn vak kent. De Lamborghini Huracán Super Trofeo is een te duchten wapen waarmee we op de overwinning in onze categorie kunnen mikken. Ik heb vorig jaar een prachtige ervaring beleefd met Bentley Team ABT, maar helaas zet het team dat programma niet verder in 2018. Maar, alles wat ik geleerd heb, zal van pas komen bij Dörr Motorsport.”

Nico Verdonck zal de wagen voor het eerst aan de tand voelen tijdens een testsessie nu zaterdag 17 maart, daarna gaat het richting de twee eerste wedstrijden van het VLN die plaatsvinden respectievelijk op 24 maart en 7 april. De 24 Uren van de Nürburgring staan gepland op 12 en 13 mei. Nico Verdonck werkt ondertussen verder aan andere projecten om zijn seizoen uit te breiden, maar daarover geeft hij pas later details vrij.

Foto's: Nico Verdonck/Dörr Motorsport & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 16 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons