van der Horst

24h Nürburgring: Pole voor Glickenhaus - WRT goed vooraan

Glickenhaus SCG003C
Glickenhaus SCG003C
Vanavond tijdens de Top 30-kwalificatie was het erg verrassend Jeff Westphal die de Glickenhaus SCG003C op de pole zette na een ronde in 8:15.427. Hij deelt de bolide met Franck Mailleux, Andreas Simonsen en Felipe Laser. Ook de tweede tijd was voor een Amerikaan, Conor de Phillippi zorgde er zo voor dat er alsnog een Duitse bolide, de Land Motorsport Audi, vanop de eerste startrij mag starten morgen.
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Ook de beide Audi's van WRT deden het uitstekend, Robin Frijns zorgde voor een derde startplaats voor de startnummer 9 terwijl de #10 in handen van Nico Müller de vijfde tijd realiseerde. Jochen Krumbach zette de WTM Ferrari tussen de beide Belgische Audi's. Frédéric Vervisch is dankzij de vijfde tijd van Müller de eerste Belg op de startgrid voor de 24 Uren van de Nürburgring, die morgen om 15u30 op gang worden geschoten.

Falken Motorsports
Falken Motorsports
Er nam dit jaar slechts één Belg deel aan de Top 30-kwalificatie, die overigens slechts door één rijder per auto werd afgewerkt. Maxime Soulet reed de Abt Bentley #36 naar de 26e tijd, hij splitst daarmee de beide Falken-wagens. De Falken Porsche van ondermeer Laurens Vanthoor haalde het overigens nipt van de BMW van dat team.

--- Uitslag Top 30 Qualifying 24h Nürburgring 2017 (PDF) ---

Foto's: Gruppe C PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 26 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons