24H Nürburgring Qualifiers: Falken Motorsport tweemaal de beste

Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Zoals de traditie voorschrijft, wordt er jaarlijks nog een kwalificatieweekend gehouden in aanloop naar de 24 uren van de Nürburgring. Sinds vorig jaar worden er telkens twee wedstrijden van vier uur verreden en dit jaar was het Falken Motorsport dat zowel op zaterdag als op zondag als beste eindigde. Tim Heinemann en Sven Müller behaalden de overwinning op zaterdagavond, terwijl op zondag Nico Menzel en Martin Ragginger de winst pakten. Ook onze landgenoten deden het goed, waaronder een tweede plaats voor Maxime Martin op zondag.
Start 2024 24H Nürburgring Qualifiers Race 1
Op zaterdag domineerde het duo Heinemann/Müller. Ze eindigden met bijna 53 seconden voorsprong op de zusterwagen, bestuurd door Julien Andlauer, Klaus Bachler. Echter, na de race werden zij teruggezet naar de vijfde plaats vanwege te snel rijden onder de gele vlag, waardoor ze een tijdstraf van 32 seconden kregen. Desondanks werd het nog steeds een Porsche 1-2, met Manthey EMA van Ayhancan Güven en Thomas Preining op de tweede plaats. De derde plaats was voor de eerste Scherer Sport PHX Audi van Frank Stippler, Christopher Mies en Riccardo Feller, gevolgd door de zusterwagen met onder andere Frédéric Vervisch.

Rowe Racing - BMW M4 GT3
Op zondag leidden Menzel en Ragginger de debatten met de blauwe #44 Porsche, maar ze werden opgejaagd door de Rowe Racing BMW #98 van Marco Wittmann, Raffaele Marciello en Maxime Martin. Onze landgenoot  was diegene die in de laatste stint aan de bak mocht, maar kwam 1,793 seconden tekort om Falken Motorsport van de dubbel te weerhouden. Opnieuw stonden er twee Porsches op het podium, met de Manthey EMA Porsche van Güven en Preining op de derde plaats. Het lijkt er dus op dat Porsche klaar is voor de 24 uur.

Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS Evo II
Charles Weerts deed het goed tijdens zijn debuut met de BMW M4 GT3 op de Nordschleife. Samen met Dan Harper en Max Hesse eindigde hij als tiende op zaterdag en als zesde op zondag. Dries Vanthoor behaalde een elfde plaats tijdens race één, maar eindigde als vierde tijdens de tweede wedstrijd. Vervisch was het meest constant, met op zondag ook een eindresultaat in de top vijf. Alessio Picariello kwam alleen op zondag aan de start maar haalde voor de derde keer op rij de finishvlag niet vanwege een aanrijding met een andere wagen. Kurt Dujardyn en Jacques Castelein kwamen niet in actie in GT4. Het is nu aftellen naar de 24 uur, die plaatsvinden van 30 mei tot en met 2 juni.

Foto's: Racing International Photography / Günter Kortmann