van der Horst

24H Nürburgring: Wedstrijd stilgelegd na 7H (UPDATE)

9fe1903904b1a0b5039aa4d311c0ad8aa4066e5b.jpg
Om 22u30 heeft de wedstrijdleiding de 24 uren van de Nürburgring stilgelegd. Al van bij de start wordt de race geplaagd door regenweer, maar sinds 21u is de intensiteit van de neerslag aanzienlijk toegenomen. Tegelijk nam het aantal incidenten toe, waarbij ook heel wat van de koplopers betrokken waren. Nadat de twee Mercedessen uit de leiding crashten, zagen we ook een excursie van nieuwe leider Dries Vanthoor en een dubbele pirouette van achtervolger Christopher Haase. Afgaande op de meest recente voorspellingen zou de huidige neerslag aanhouden tot vijf uur morgenvroeg.
  • STX Motorhomes
De Phoenix Audi #1 van onze landgenoten Vanthoor en Frédéric Vervisch ging dus ook even van de baan en maakte daarbij contact met de barrière. Het is niet duidelijk of er schade is, maar de wagens staan inmiddels terug in de pits. Audi heeft momenteel het volledige podium in handen, met de #1 voor de #29 (Land) en de #3 (Car Collection). BMW is doorheen de regenchaos op kousenvoeten teruggeslopen naar P4 met de ROWE M6 #99, gevolgd door de KCMG Porsche #18.

UPDATE 22u55: Dries Vanthoor gaf meteen bij het uitstappen al een reactie: "Ik moet zeggen, ik ben nog nooit zo blij geweest om een rode vlag te zien. Het regende meer en meer en we kregen ook meer en meer last van aquaplaning. Ik heb ook even de vangrail geraakt, zo te zien is er geen schade."

UPDATE 00u10: De organisatie zal pas vanaf 7u opnieuw communiceren, een herstart zal niet plaatsvinden voor 8u.Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons