van der Horst

24H of Zolder: Frank Thiers sluit 24ste deelname af met zege

Belgium Racing - Porsche 997
Belgium Racing - Porsche 997
Frank Thiers heeft samen met de Poolse sterrijder Kuba Giermaziak, de Duitser Kenneth Heyer, Dylan Derdaele en Bert Redant de 35ste editie gewonnen van deze Belgische autosport klassieker. Het vijftal deed dit met een Porsche 997 Supercup van Belgium Racing, het team rond ondernemer Patric Derdaele.
Voor Frank was dit de 24ste deelname en na talloze overwinningen in de Klasse en podiumplaatsen algemeen in het verleden heeft de man uit Knokke nu ook de felbegeerde overwinning te pakken en wordt zodoende opgenomen in de prestigieuze annalen van winnaars van deze loodzware 24 Hours of Zolder.

Frank Thiers: “De keuze voor Belgium Racing lag voor de hand. Vorig jaar was ik ook aan de slag met Belgium Racing tijdens de 24 Hours of Zolder en dat is me heel goed bevallen. We werden toen derde algemeen na de WRT-Audi en de ProSpeed-Porsche. Twee zuivere GT3-wagens die intrinsiek sneller zijn dan de Porsche Supercup. Ook in de familiale, maar professionele sfeer bij Belgium Racing kan ik me best vinden”.

Ondanks het feit dat de WRT-Audi R8 GT3 LMS Ultra de gedoodverfde favoriet was, vertelde Frank Thiers ons voor de race dat een wedstrijd tweemaal ronde klok nooit op voorhand is gewonnen.  

24H Zolder: Beelden van na het vallen van de vlag
Frank Thiers: “Zoals ik reeds zei in de week voorafgaand aan de wedstrijd start ik altijd met de ingesteldheid om te winnen. We wisten dat de Audi R8 GT3 de snelste wagen van het peloton zou zijn maar dat ook wij zeer goed voorbereid aan de start zouden verschijnen. Indien de Audi een probleem zou kennen, was het aan ons om de wedstrijd te maken. En zo gebeurde het ook. De Audi verloor tijd met een defecte versnellingsbak en dito ophanging en zodoende konden wij de touwtjes in handen nemen. We kwamen aan de leiding en gaven die niet meer af. Ook wij hadden wat problemen met de versnellingsbak, maar we konden blijven rijden en moesten enkele seconden per ronde toegeven. Ook de tweede Porsche Supercup binnen het team van Belgium Racing deed het voortreffelijke en werd derde algemeen. We stonden dus met beide wagens op het podium. Maar we deden dit niet alleen. Samen met Giermaziak, Heyer, Dylan Derdaele en Redant beschikten we over een zeer homogeen team waarbij snelheid en ervaring door elkaar liepen. Dit was een hoogtepunt in mijn reeds lange carrière. En ik hoop dat ik volgend seizoen tijdens mijn 25ste deelname en dus voor mij een jubileum editie opnieuw kan intekenen bij Belgium Racing waar ik de voorbije twee jaren enkel schitterende herinneringen aan overhoud”, besluit de regerende Belgische sprintkampioen die uiteraard in de wolken was na het vallen van de finishvlag.

Foto's: Martijn Wouters - Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op dinsdag 3 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons