van der Horst

24H Paul Ricard: 58 auto’s, twee maal de klok rond

Circuit Paul Ricard
Circuit Paul Ricard
Deze week (10-12 juli 2015) is het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet de locatie voor de eerste editie van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD. Met de 24-uursrace voor GT’s, toerwagens en 24H-Specials begint tevens de tweede helft van het seizoen van de 24H SERIES powered by Hankook. Het is ook de tweede 24-uursrace van het jaar in de serie, na de Hankook 24H DUBAI. De belangstelling voor de race is indrukwekkend, met 58 auto’s op de inschrijflijst en een internationaal veld met teams en rijders uit 34 verschillende landen. “De grote belangstelling voor de vierde ronde van ons seizoen vervult ons met trots. Dit laat ook zien dat het een goede stap was om dit evenement in onze kalender op te nemen”, zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. Samen met het Dutch National Racing Team (DNRT) treedt het Nederlandse bureau op als organisator en promotor van de 24H SERIES powered by Hankook.
De eerste editie van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD is ook het eerste evenement van de 24H SERIES powered by Hankook dat in Frankrijk plaatsvindt. Frankrijk is het land met de langste autosporthistorie ter wereld, want hier vonden zowel de eerste autorace als de eerste Grand Prix plaats. Het Circuit Paul Ricard werd in 1970 geopend en was sindsdien gastheer voor alle topklassen in de autosport, van Formule 1 en sportwagens tot GT’s en toerwagens. De vloeiende karakteristiek van het circuit, de uitstekende veiligheidsvoorzieningen en de brede uitloopstroken maken het circuit perfect geschikt voor lange-afstandsraces met grote startvelden.

24H series by Creventic
24H series by Creventic
In de klasse A6 staan er tien auto’s op de voorlopige inschrijflijst, waaronder niet minder dan zeven Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s. Onder de deelnemende Mercedes-Benz-teams is Hofor Racing, winnaar van de meest recente editie van de Hankook 12H ZANDVOORT, plus het Britse team Ram Racing, dat aan de leiding gaat in de tussenstand van het A6-teamkampioenschap. Scuderia Praha komt uit met de vertrouwde Ferrari, terwijl Simpson Motorsport opnieuw de Audi R8 LMS aan de start brengt. In de klasse 997 voor Porsche Cup-auto’s is het aantal deelnemers even groot. Hier is er sprake van een grote belangstelling van Franse teams met Ruffier Racing, Le Duigou Racing, Crubillé Sport en Porsche Lorient Racing. In de SP2-klasse komen vier MARC Cars-silhouet-auto’s, twee GC Automobiles en eenaantal GT’s uit. In de SP3-klasse starten een Lotus Evora, een Ginetta, een BMW en een Aston Martin, alle volgens GT4-reglement.

Afgaande op het aantal inschrijvingen is de klasse A3T voor toerwagens met turbomotor tot nu toe de grootste met elf teams aan de start. De SEAT Leon Cup Racer is hier de populairste auto, maar twee SEAT Leon Supercopa-auto’s, een BMW 135D en twee BMW M3’s zorgen voor afwisseling. In de CUP1-klasse voor BMW M235i Racing Cup-auto’s starten drie teams. Ook de klasse A2 belooft een spannende strijd met tien auto’s aan de start: zes Renault Clio’s, twee Honda Civics en elk één Peugeot RCZ en BMW 120D.

“We zijn heel tevreden met deze goede mix van GT’s en toerwagens en we zijn vooral blij met het feit dat het aantal kleinere auto’s in de klassen A3T en A2 weer toeneemt. Voor ons zijn teams met dergelijke auto’s net zo belangrijk als de grote teams in de GT-klasse. Om ook deze teams wat meer publiciteit te geven, zullen we een onboard-camera verloten onder de teams in de klasse A2 en de teams die uitkomen met een diesel. Deze camera wordt gedurende de race in een van de auto’s geplaatst, wat de teams helpt om meer media-aandacht te krijgen”, zegt Gerrie Willems.
Er zijn live-uitzendingen via Motors TV en een live-stream met commentaar gedurende de 24 uren. Beelden van de onboard-camera’s worden ook opgenomen in de stream. Hankook levert opnieuw de banden voor alle deelnemers, terwijl BRM optreedt als officieel partner voor de tijdwaarneming en de trofeeën voor het algemeen klassement en de diverse klassen beschikbaar stelt. De positie-display’s van SPAA05 worden aangebracht op alle auto’s en Showtrax en Stand21 zijn met verkoop- en servicesstands aanwezig in het rennerskwartier.

De vrije training vindt op vrijdag 10 juli van 14.00 tot 16.00 uur plaats, gevolgd door de kwalificatie van 17.15 tot 19.00 uur en de avondtraining van 21.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag 11 juli is er een warm-up van 11.00 tot 11.30 uur. De race start op zaterdag om 14.30 uur en eindigt op zondag op hetzelfde tijdstip, waarna de prijsuitreiking volgt. Nadere informatie over de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24H SERIES BY CREVENTIC
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons