van der Horst

24H Paul-Ricard: Ram Racing-Mercedes leidt tijdens eerste deel van de race

Ram Racing-Mercedes Benz SLS AMG GT3
Ram Racing-Mercedes Benz SLS AMG GT3
De Ram Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 met het startnummer 30 leidt na drie uur in de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD. Thomas Jäger leidde in de auto uit de klasse A6 vanaf de pole position en alleen tijdens de pitstops reed het team niet op kop.
Start 24H Paul Ricard 2015
Start 24H Paul Ricard 2015
Onder hete en zonnige omstandigheden begon het 57 auto’s sterke veld aan de eerste 24-uursrace op het beroemde circuit in het fraaie Zuid-Frankrijk. Terwijl Jäger een perfecte start beleefde, ontstond er achter hem chaos in de eerste bocht na de start. In de HP Racing-Mercedes met het startnummer 2 raakte Jeroen Bleekemolen de Scuderia Praha-Ferrari met het startnummer 4, die door Peter Kox werd bestuurd. De Mercedes liep een lekke band op en kwam naar de pits, gevolgd door nog een pitstop voor verdere reparatie. De Ferrari was ernstiger beschadigd en moest naar de pits gesleept worden, zodat de zwaar beschadigde achterwielophanging gerepareerd kon worden.

Dankzij het verlies van meerdere ronden voor deze kanshebbers kwamen de SPS Automotive Performance-Mercedes met het nummer 33 en de nummer 7-Herberth Motorsport-Porsche naar voren. Als eerste van de topteams maakte SPS een pitstop, maar rijder Lance David Arnold kwam in een wachtrij voor de tankzone terecht. De Simpson Motorsport-Audi R8 LMS (startnummer 16) en de Hofor Racing-Mercedes (startnummer 10) profiteerden van het oponthoud van het SPS-team en reden beide een tijdlang aan de leiding. De goede race van het SPS-team werd gestopt vanwege een flik beschadigd linker voorwiel terwijl de auto van het Hofor-team later stilviel zonder brandstof. De Herberth Motorsport-Porsche met het startnummer 7 wachtte rustig zijn kans af.

Dankzij een uitstekende start van Emmanuel Collard nam de nummer 55-Crubilé Sport-Porsche de leiding in de 997-klasse, dicht gevolgd door de nummer 17-Ruffier Racing-Porsche en de nummer 52-MSG Motorsport-Porsche. De MSG-Porsche nam later de leiding in de klasse over, maar liep daarna schade aan de ophanging op.

24H Paul Ricard 2015
24H Paul Ricard 2015
De beide GC silhouet-auto’s wisselden elkaar gedurende de eerste uren af aan de leiding in de klasse SP3, waarbij Eric Gaillard in de nummer 164-auto na drie uren een kleine voorsprong op Tom Soubiron in de nummer 150-GC had. Twee van de MARC Cars Australia-auto’s, de startnummers 93 en 91, kwamen sterk terug in de klasse SP2 na een moeilijke start.

Sébastien Dussoillet domineerde in de SEAT Leon Cup Racer met het startnummer 100 van Motorsport Development in de beginfase de klasse A3T. Daarna bracht een sterk optreden van het Team Altran met de Peugeot onder het startnummer 208 het team aan de leiding in de klasse voor toerwagens met turbodieselmotor.

De Cor Euser Racing-Lotus Evora met het nummer 160 zorgde voor een ‘Doornroosje’-verhaal. Na het missen van de kwalificatie en het starten van achteraan de startopstelling rijdt het team comfortabel aan de leiding in de klasse SP3. Ook Marlene Broggi toonde een sterk optreden, waarbij ze de Boutsen Ginion-Maserati Granturismo van achteraan de startopstelling naar het middenveld reed.

24H Paul Ricard 2015
24H Paul Ricard 2015
Alledrie de BMW’s in de CUP1-klasse rijden sinds de start vlak achter elkaar, waarbij de nummer 79-Bonk Motorsport-Duwo Racing-M325i Racing na drie uur een nipte voorsprong heeft. De nummer 75-Küpperracing-BMW E46 M3 domineert de klasse A5, terwijl de Peugeot RCZ met het startnummer 115 van het Deense team een kleine voorsprong heeft op zijn sterkste rivaal in de klasse A2, de nummer 112-Renault Clio van het Zwitserse Presenza Racing Team. Er was slechts één korte ‘code 60’-neutralisatie om een brokstuk van de baan te laten verwijderen.

Live-streaming van de hele race is beschikbaar via www.24hseries.com. Audiocommentaar is er via www.RadioLeMans.com. Ook zijn er regelmatig updates via Twitter (@24HSERIES) en Facebook (24H Series). Nadere informatie over de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24H Series by Creventic Press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons