van der Horst

24H Paul Ricard: Winst voor Ram Racing

Podium 24H Paul Ricard 2015
Podium 24H Paul Ricard 2015
De Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van Ram Racing met het startnummer 30 heeft na een strijd met de Porsche 997 GT3 R van HB Racing Team Herberth met het startnummer 7 de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD gewonnen. De Duitser Thomas Jäger en de Britten Tom Onslow-Cole, Adam Christodoulou en Paul White legden met de winnende auto in totaal 586 ronden op het 5,842 kilometer lange circuit aan de Franse Rivièra af. De rijders in de als tweede geklasseerde Porsche waren Nicolas Armindo, Daniel Allemann, Herbert Handlos, Lukas Schreier en Alfred Renauer.
  • Hamofa Performance
Ram Racing-Mercedes Benz SLS AMG GT3
Ram Racing-Mercedes Benz SLS AMG GT3
De twee topteams hadden met name in de nacht een spannend duel, waarbij de koppositie afhankelijk van de pitstops regelmatig wisselde. Deels dankzij een wat betere omgang met de banden kon de Mercedes een voorsprong opbouwen. De beslissing viel 90 minuten voor het einde van de race toen de Porsche kortstondig stilviel op de baan vanwege een probleem met de elektronica.

Voor Ram Racing was het de eerste overwinning, nadat het team in eerdere races al dichtbij het succes kwam. De derde plaats ging naar de HB Racing-Mercedes (#2, Bleekemolen/Kofler/Tilke/Renger/ Proczyk), terwijl de Scuderia Praha-Ferrari met het nummer 4 als vierde eindigde. Voor beide teams was het een goed herstel nadat ze in de eerste ronde met elkaar in botsing kwamen en veel tijd verloren door reparatie.   

In de Porsche-klasse 997 ging de overwinning naar het Franse team Ruffier Racing met de 991 Cup met het startnummer 17. De rijders Paul Lafargue, Dimitri Enjalbert, Gabriel Abergel en Patrice Lafargue leverden een foutloze prestatie. De Crubilé Sport-991 (#55, Collard / Perrodo / Mezard / Crubilé) eindigde als tweede, gevolgd door de GDL Racing-991 Cup (#77 , Vignali / Terrail / Lim / Iossifidis).  

Herbert Motorsport - Porache 997 GT3 R
Herbert Motorsport - Porache 997 GT3 R
De SP2-klasse voor auto’s die speciaal voor lange-afstandsraces zijn geprepareerd leverde een overwinning op voor de MARC Cars Australia-MARC Focus V8 met het startnummer 92, gereden door James Kaye, Jeff Smith, Peter Leemhuis en Hadrian Morrall. De zusterauto met het startnummer 93 (Camilleri / B. Niall / Harvey / M. Niall)  werd tweede, de Red Camel-Jordans-MARC Mazda 3 V8 (#159, Nearn / Farmer / R. Breukers / I. Breukers) werd derde.

De Peugeot 208 GTi van het Franse Team Altran met het startnummer 208 en de rijders Steven Steven Palette, Guillaume Roman, Gaetan Bischoff en Gonzalo de Andres won de klasse A3T voor toerwagens met turbomotor, voor de NKKP Racing-SEAT Leon Cup Racer (#98, van den Berge / Hilders / Bessem) en de Memac Ogilvy Duel Racing-SEAT Leon Cup Racer (#95, N. Moutran / S. Moutran / R. Moutran / Quaife).

De SP3-klasse bestaat voornamelijk uit auto’s volgens GT4-specificaties en werd gewonnen door de Nova Race-Ginetta G50 met het startnummer 206, gereden door Fredrik Blomstedt, Andrea Barenghi, Carlo Mantori en Philippe Cimadomo. De tweede plaats in de klasse ging naar de Nova Race-Ginetta G55 met het startnummer 200 (Fletcher / Magnoni / Ferri), de Speedworks Motorsport-Aston Martin Vantage GT4 (#170, Modell / Liquorish / Gilbert / Hughes) eindigde als derde.

HP Racing - Marcedes SLS AMG GT3
HP Racing - Marcedes SLS AMG GT3
Het Duitse team Securtal Sorg Rennsport won met de BMW M235i Racing met het satrtnummer 67 en coureurs Günther Felix, Nicolas Griebner, Thomas Muller, Daniel Sorg en Michael Steffny de klasse CUP1, voor Bonk Motorsport (#79, Bonk / Burghardt / Dumont / Faber / Chkondali) en Mission Possible (#70, Dreszer / G. Steffny / Niedertscheider / Gaitzenauer / Engljähringer).

De kleinste toerwagenklasse A2 resulteerde in een overwinning voor de Renault Clio van het Presenza Racing Team Switzerland met het nummer 112, bestuurd door Luigi Stanco, Michel Schaap, Christian Dijkhof, Sarah Toniutti en Stefan Tanner. Met de teams Autosport GP (#122, Carreras / Nicoud / Mollon / Hurgon / Zaffini) en Sally Racing (#126, Sally Pedersen / Obel / Christensen / Marcussen / Jepsen) eindigden er ook Clio-teams op de plaatsen twee en drie.

In de grotere toerwagenklasse A5 hadden vele teams problemen en zo haalde de nummer 75-Hofor Racing-BMW E46 M3 met Bernd Küpper, Chantal Kroll, Martin Kroll, Siarhei Paulavets en Fabrice Reicher maar net de eindstreep. De Cor Euser Racing-BMW M3 (#83, Prewitt / O’Reilly / Miller / Briody / Rice) werd tweede voor de Saxon Motorsport-BMW 135d GTR (#146, J. Morrow / N. Morrow / T. Barrow / S. Allpass)

Er waren geen grotere incidenten en acht korte ‘code 60’-neutralisaties om gestrande auto’s te kunnen bergen of brokstukken van het circuit te kunnen verwijderen. De race vond onder warme en heldere omstandigheden plaats.

De volgende race van de 24H SERIES powered by Hankook is de 24H BARCELONA Trofeu Fermi Vélez op het Circuit de Barcelona-Catalunya op 5 en 6 september.

24H Series by Creventic  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons