van der Horst

24H Paul Ricard: Rustige kwalificatiesessie bij QSR Racing

QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
Vandaag werden in Le Castellet, op de wondermooie omloop Paul Ricard, de kwalificatiesessies afgewerkt voor de etmaalrace die er morgen en overmorgen verreden wordt. Net zoals bij vele andere teams overheerste ook bij het QSR Racing Team een serene sfeer na de gebeurtenissen die zich gisterenavond in het zuiden van Frankrijk afspeelden.
  • St. Paul
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
Een andere feit dat niet echt op gejuich onthaald kon worden is dat de BMW M235i bolide niet in de klasse CUP1 maar wel in de hogere klasse A3 werd ingedeeld. Er vielen immers enkele afmeldingen te noteren en zodoende schoven de twee overgebleven deelnemers in de klasse CUP1 op naar een hogere klasse. Volledig in overeenstemming met het reglement, maar meteen wel een ferme kneep in de kansen op een goede eindklassering in de klasse, tegen veel sterkere en snellere wagens.

De kwalificatiesessie werd door de QSR troepen van Stefaan Schoonjans traditiegetrouw afgewerkt zonder het nemen van enig risico. “Daar is ook geen enkele nood aan. Een goede startpositie is leuk meegenomen, maar de wedstrijd duurt 24 uren, dus risico´s nemen tijdens de kwalificatie zou niet slim zijn”, verklaart Schoonjans.
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
“We vertrekken op een vijfde plaats in de klasse A3, maar zowel Bart Van Haeren als Luc Moortgat en Patrick Zeeuws deden wat van hen verlangd werd bij het kwalificeren en daar zijn we tevreden mee. Tot slot, en los van het sportieve gebeuren, wil ik graag ook in naam van het volledige QSR Team mijn medeleven betuigen aan alle families die getroffen werden door de barbaarse aanslag die gisterenavond plaats vond in Nice, niet al te ver hier vandaan. De sfeer in de paddock was vandaag sereen en onze gedachten zijn bij hen.”

Morgen is er om 11u00 korte warm up sessie, waarna om 14u30 de etmaalrace op gang geschoten wordt.  

QSR Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 15 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons