van der Horst

24H Portimão: 23 wagens en een contingent Belgen aan de start

Start 2020 Hankook 24H Portimão
Start 2020 Hankook 24H Portimão
Na een reeks van 12-urenraces wordt dit weekend de laatste rechte lijn ingezet voor de 24H Series. De Hankook 24H Portimão is terug na een jaar van afwezigheid en is de eerste van twee, misschien drie als men een vervanger vind voor Sebring, 24-uursraces die nog op het programma staan. Daarvoor trekken 23 wagens richting de Algarve, waaronder ook een aantal landgenoten.
  • Skylimit Events
Wel jammer is dat er maar vijf GT3's op de startlijst staan: twee Audi's, een Ferrari, een Porsche en een Mercedes. Al is Pierre-Yves Paque wel weer van de partij bij Saintéloc Racing. Ook de nieuwe BMW M4 GT4 gaat voor het eerst een 24-uursrace afwerken. Daarvoor rekent het Beierse merk op hun BMW-juniors Neil Verhaegen, Max Hesse en Daniel Harper, aangevuld met Jörg Weidinger.

In de overige klassen trekt Red Ant Racing richting Portugal met twee wagens. Voor de familie Redant wordt het vermoedelijk een lange maand, gezien in augustus nog de 24 uren van Zolder en in september de 24 uren van Barcelona op het programma staan. Ayrton, Bert en Yannick Redant krijgen dit weekend steun van Sam Dejonghe, terwijl de tweede wagen bestuurd wordt door het kwartet Philippe Wils, Jimmy de Breucker, Kobe de Breucker en Gavin Pickering. In de GT4 komt Wim Spinoy wederom uit voor Team ACP - Tangerine Associates, waar hij vergezeld wordt door drie Amerikanen. Als laatste is AC Motorsport ook terug na hun crash in de Hankook 12H Spa. Geen gebruikelijke namen deze keer, want de wagen zal bestuurd worden door vier piloten uit Hong Kong.

Zoals steeds zal de hele race live te zien zijn op de kanalen van de 24H Series. Te beginnen al op vrijdag, wanneer de kwalificaties en nachttraining worden afgewerkt. Op zaterdag 14 uur gaat de race van start.

Foto: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op woensdag 6 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimão.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons