van der Horst

24H Portimão: Algemeen podium voor Red Ant Racing

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing kan met een goed gevoel de Hankook 24H Portimão afsluiten. Naast dat het team met beide wagens de eerste twee plaatsen in de 992-klasse kon claimen, eindigde de familie Redant en Sam Dejonghe ook nog eens op het algemene podium in de GT Series. De algemene winst ging voor de eerste maal richting de CP Racing Mercedes van Charles Putman, Shane Lewis, Charles Espenlaub en Joe Foster.
CP Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
CP Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Nochtans moesten beide wagens van Red Ant Racing in de achtervolging. Red Camel-Jordans.nl had stevig de leiding in de klasse, totdat het noodlot toesloeg bij de ochtendgloren wanneer de aandrijfas bij de Porsche afbrak. Hierdoor kreeg de familie Redant vrij spel voor winst. Ondertussen werd er vooraan gevochten tussen de CP Racing Mercedes en de Phoenix Racing Audi voor winst. Maar liefst 26 keer werd er gewisseld van positie, maar in de laatste vijftig minuten was het duidelijk dat CP Racing eindelijk zijn eerste overwinning ging behalen en dat Phoenix Racing met Pierre Kaffer, Michael Doppelmayr, Elia Erhart en Swen Herberger tevreden moest zijn met plaats twee.

Derde over de meet kwam de WTM Racing Ferrari, maar lang duurde de vreugde niet bij het team. Na de race werd de Ferrari gediskwalificeerd vanwege een technische inbreuk. Gezien de Red Ant Racing Porsche van Ayrton, Bert en Yannick Redant en Sam Dejonghe als vierde algemeen eindigde, schuiven zij zo een plaatsje op richting het algemeen podium. Philippe Wils, Jimmy de Breucker, Kobe de Breucker en Gavin Pickering eindigden als vierde algemeen en tweede in de klasse. Langs Belgische zijde eindigde Nicolas Baert in de Saintéloc Racing Audi pas als achtste nadat de wagen schade opliep tijdens de wedstrijd en de Team ACP - Tangerine Associates BMW van onder meer Wim Spinoy eindigde als derde in de GT4-klasse nadat de BMW amper gereden had gedurende de eerste negen uur. Daarnaast eindigde AC Motorsport met zijn rijdersbezetting uit Hong Kong als tweede in de TCR-klasse.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op maandag 11 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimão.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons