van der Horst

24H Portimão: Bohemia Energy racing with Scuderia Praha herhaalt zege

Bohemia Energy racing with Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Bohemia Energy racing with Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
De Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) heeft voor het tweede jaar in successie de Hankook 24H PORTIMAO gewonnen. Jiří Písařík reed de Ferrari na een totaal van 586 ronden op het 4,648 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve als winnaar over de eindstreep en stelde daarmee de tweede overwinning van het team in de 24H SERIES powered by Hankook 2018 veilig.
“We hebben een perfecte race gereden”, zei Matteo Malucelli tegen Nick Daman van Radiolemans.com. “Geen enkel probleem en de auto was heel erg goed, vooral gedurende de nacht. Het was moeilijk om 24 uur lang tegen de andere GT-auto’s te strijden, maar constantheid is in deze serie het belangrijkste, dus ik ben heel tevreden.”
 
De Manthey Racing-Porsche 991 GT3 R (#912, Ralf Bohn / Alfred Renauer / Robert Renauer / Mathieu Jaminet) zag een sterk optreden bij het debuut van de auto beloond met de tweede plaats, zowel in het algemeen klassement als in de SPX-klasse, waarmee er voor het eerst dit seizoen een SPX-team op het algemeen podium eindigt.
 
“Een heel goede prestatie van de nieuwe auto bij zijn eerste race en een uitstekende prestatie van het team”, verklaarde rijder Mathieu Jaminet. “Ik denk dat we nog wat meer potentieel hebben, maar we hebben de hele race lang hard gepusht en dit is een mooi geschenk voor Porsche!”
 
De laatste plaats op het algehele podium ging naar de PROsport Performance-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Adam Christodoulou), die daarmee ook de A6-Am-klasse won. Daarmee stonden er voor het eerst dit seizoen teams uit drie verschillende klassen op het podium van het algemeen klassement.
 
Bohemia Energy racing with Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Bohemia Energy racing with Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Nadat ze in de beginfase om de algehele leiding gestreden hadden, kwamen de Hofor-Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll / Chantal Prinz / Roland Eggimann / Kenneth Heyer / Christiaan Frankenhout) en de SPS automotive performance-Mercedes-AMG GT3 (#24, Alexandre Coigny / Iradj Alexander / Richard Feller / Antonin Borga) 24 uur later als vierde en vijfde over de eindstreep. Daarmee behaalden de beide Mercedes-AMG’s ook de tweede plaats in respectievelijk de klasse A6-Pro en A6-Am.
 
De laatste A6-Am-podiumplaats ging naar de  Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#34, Johannes Dr. Kirchhoff / Gustav Edelhoff / Elmar Grimm / Ingo Vogler /Max Edelhoff), terwijl de tweede Car Collection Motorsport-auto (#32, Christopher Haase / Pierre Kaffer / Jeffrey Schmidt / Peter Schmidt) als derde team in de A6-Pro-klasse eindigde. De Audi met het startnummer 32 reed in de beginfase zelfs een tijdlang op de tweede plaats algemeen, maar werd op de late zondagochtend door motorproblemen teruggeworpen.
 
2018 24H GT Series Hankook 24H Portimão algemeen podium
2018 24H GT Series Hankook 24H Portimão algemeen podium
De Leipert Motorsport-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#10, Razvan Umbrarescu / Gabriele Piana / John-Louis Jasper / Pavel Lefterov) kwam als zevende algemeen over de eindstreep en werd daarmee achter Manthey Racing tweede in de SPX-klasse, net voor de Speed Lover-Porsche 991-I Cup  (#78, Dominique Bastien / Pierre-Yves Paque / Wim Meulders), die daarmee ook de top tien in het algemeen klassement completeerde.
 
De zege in de 991-klasse ging naar de Forch Racing-Porsche 991 GT3 R (#189, Patrick Eisemann / Stefan Oschmann / Christopher Bauer / Robert Lukas) na een overtuigende race naar de achtste plaats algemeen, een plek en zeven ronden voor de track-club-Porsche 991-I Cup (#111, Adam Balon / Marcus Jewell / Adam Knight / Liam Griffin / John Loggie) als tweede in de klasse. De IDEC SPORT RACING-Porsche 991-I Cup (#75, David Abramczyk / Stephane Adler / Romain Vozniak / Florent Jimenez / Lionel Amrouche) completeerde het podium in de 991-klasse, ondanks dat het team vanwege een probleem met de uitlaat de kwalificatietraining had moeten laten schieten.
 
Een spannende strijd om de GT4-klassewinst besliste de Fox Motorsport-Audi R8 LMS GT4 (#47, Glenn Sherwood / Jamie Stanley / Ben Clucas / Andrew Perry) uiteindelijk in zijn voordeel bij de tweede deelname van het team aan de 24H SERIES van dit jaar. De overige podiumplaatsen gingen naar de QSR Racingschool-Mercedes-AMG GT4 (#254, Mario Timmers / Bert Redant / Michiel Verhaeren / Jimmy de Breucker) en de Perfection Racing Europe-Ginetta G55 GT4 (#239, Claus Klostermann / Michael Klostermann / René Rasmussen / Tommy Laugesen, ondanks dat laatstgenoemde auto 30 minuten voor het einde achter de afgrenzing van de baan verdween.
 
Bas Koeten Racing behaalt eerste en tweede plaats in TCE
 
Kawasaki Racing by Bas Koeten Racing - Cupra TCR
Kawasaki Racing by Bas Koeten Racing - Cupra TCR
Voor de tweede race op rij behaalde Bas Koeten Racing tijdens de Hankook 24H PORTIMAO de plaatsen één en twee, ondanks problemen in de slotfase van de wedstrijd. Na lange tijd aan de leiding gereden te hebben, moest de Kawasaki Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR (#155, Kristian Jepsen / Jan Sorensen / Kari-Pekka Laaksonen / Antti Buri) met nog slechts 90 minuten te gaan de pits in voor reparatie van een defecte schokdemper. Dat leidde tot een spannende strijd om de zege met de zusterauto van NKPP Racing entry (#175, Gijs Bessem / Harry Hilders / Bob Herber / Willem Meijer) gedurende het laatste uur. Uiteindelijk was het Antti Buri die de auto na 529 ronden op het Autdromo do Algarve als winnaar van de TCE-divisie over de eindstreep stuurde.
 
Op weg naar de overwinning kreeg de CUPRA TCR met het startnummer 155 al seconden nadat de groene vlag gezwaaid was op het rechte stuk van start en finish te maken met een bizar incident in de vorm van een aanrijding met de LAMERA-CUP powered by CTF Performance Lamera Cup (#238, Nicolas Beraud / Fabien Delaplace / Laurent Piguet / Gilles Poret). Beide auto’s konden de race voortzetten, maar de Lamera Cup viel ver terug.
 
“Regelmatig, vooral twee seconden na de start, maakte ik me zorgen dat het niks zou worden”, verklaarde Antti Buri tegen Nick Daman van Radiolemans.com. “Maar het was uitstekend teamwork van iedereen en het is mooi om weer te winnen.”
 
Bij het eerste optreden in de 24H SERIES sinds Dubai behaalde de the Team Altran Peugeot 308 Racing Cup TCR (#908, Thierry Boyer / François Riaux / Michel Derue / Thierry Chkondali) de laatste podiumplaats in zowel de TCE-divisie als geheel, als in de TCR-klasse, ondanks aanhoudende problemen met de versnellingsbak.
 
2018 24H TCES Hankook 24H Portimão algemeen podium
2018 24H TCES Hankook 24H Portimão algemeen podium
Op een indrukwekkende zesde plaats in het algemeen klassement van de TCE-divisie behaalde de Hofor Racing powered bei Bonk Motorsport BMW M235i Racing Cup (#131, Martin Kroll / Michael Schrey / Michael Fischer / Bernd Küpper / Gustav Engljaehringer) zijn vierde opeenvolgende CUP1-klassezege van het seizoen. In de onderlinge strijd tussen de beide Sorg Rennsport-auto’s eindigde de BMW M235i Racing Cup met het nummer 152 (Keijo Kaasik / Jesko Herrmann / Dirk Bierbaum / José Pires / Paulo Macedo) voor de zusterauto met het startnummer 151 (Chris Wadle / Chris Lewis / David Richardson / Alexander W. Wetzlich / Seth Thomas).
 
Ondanks de aanrijding vroeg in de race behaalde de Lamera Cup met het startnummer 238 toch nog de eerste SP3-klassezege van het seizoen in de 24H SERIES. De CWS Engineering-Ginetta G55 (#178, Colin White / Joachim Bölting / Steven Wells / Adam Hayes) eindigde als tweede in de klasse, terwijl de teruggekeerde WEC Motorsport BMW E46 M3 (#139, Dave Cox / Jason Cox / Michael Cox / Guy Povey / George Haynes) bij het eerste optreden van dit seizoen de laatste podiumplaats in de SP3-klasse behaalde.
 
Na de zomerpauze wordt het seizoen in het Europees Kampioenscap van de 24H SERIES powered by Hankook over een kleine twee maanden voortgezet met de Hankook 24H BARCELONA van 7-9 september. De seizoensfinale vindt dan van 12-14 oktober op Spa-Francorchamps plaats. Het Championship of the Continents wordt afgesloten van 16-18 november op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Persbericht 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 9 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimão.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons