van der Horst

24H Portimão: Championship of the Continents wordt voortgezet

Start 2017 Hankook 24H Portimão
Start 2017 Hankook 24H Portimão
Na de succesvolle première van vorig jaar staat de Hankook 24H PORTIMAO opnieuw op de kalender van de 24H GT SERIES en de 24H TCE SERIES, beide powered by Hankook. Van 6-8 juli is het Autodromo Internacional do Algarve, prachtig gelegen in de heuvels van de Portugese Algarve en dichtbij de Atlantische kust, de plaats van handeling voor de tweede editie van de Hankook 24H PORTIMAO. Op het moment staan er zo’n 40 auto’s op de inschrijflijst met 22 deelnemers in de GT-divisie en 15 teams in het TCE-segment. Na het succesvolle debuut tijdens de vorige race in Imola zijn er opnieuw aparte startgroepen met afzonderlijke pole-positions voor de GT’s en de toerwagens.
24H GT Series
24H GT Series
De komende 24-uursrace in Portugal is de vierde wedstrijd van het seizoen in het Europees Kampioenschap van de 24 GT SERIES powered by Hankook en de derde race van het EK-seizoen in de 24H TCE SERIES powered by Hankook. Daarnaast is het evenement de Europese ronde van het Championship of the Continents van de CREVENTIC SERIES powered by Hankook. In dit kampioenschap worden de resultaten van elk team in de Aziatische race, de Hankook 24H DUBAI van afgelopen januari, de Europese ronde in Portimao en de Amerikaanse wedstrijd op het Circuit of the Americas in Austin, Texas in november aanstaande meegeteld.
 
Cadspeed - Audi RS3 LMS
Cadspeed - Audi RS3 LMS
De teams en rijders die vorig jaar aan de eerste editie van de Hankook 24H PORTIMAO deelnamen, waren zonder uitzondering positief over het uitdagende circuit met zijn vele hoogteverschillen en zijn uitstekende voorzieningen, waaronder zelfs een zwembad in de paddock. Ook voor de race van dit jaar wordt weer mooi weer verwacht. De Algarve-streek met de nabijgelegen steden Lagos en Portimao biedt volop keuze aan overnachtingsmogelijkheden, vrije-tijdsactiviteiten en prima restaurants met uitstekende Portugese en internationale keuken. 
 
Pitstop Hankook 24H Portimão
Pitstop Hankook 24H Portimão
Het regerend kampioensteam bij de GT’s en in het teamklassement, Hofor Racing, voert met de Mercedes-AMG GT3 de inschrijvingen in het GT-segment aan. De racewinnaars in Portimao van vorig jaar, Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha, komen opnieuw in actie met dezelfde rijdersbezetting in de Ferrari. De klasse A6 omvat in totaal negen inschrijvingen met vier Mercedes-AMG GT3’s, drie Audi LMS GT3’s, de al genoemde Ferrari 488 GT3 en een Renault R.S.01. In de SPX-klasse zijn vijf auto’s ingeschreven: twee Lamborghini’s, twee Porsches en een MARC Focus V8. In de 991-klasse komen vijf Porsche 991 Cup-auto’s in actie, terwijl de GT4-klasse bestaat uit een Audi, een Ginetta en een Mercedes. De TCR-klasse voert met een goede mix van Audi, Cupra, Peugeot en SEAT en een totaal van zeven auto’s het toerwagensegment in het veld aan. Ook in de SP3-klasse is er de nodige afwisseling met een Lotus, een BMW, een Ginetta en twee Lamera Cup-auto’s. Twee BMW M235i Racing Cup-auto’s in de CUP1-klasse completeren het veld.
 
2017 Hankook 24H Portimão SP2 Podium
2017 Hankook 24H Portimão SP2 Podium
Na privétests op donderdag 5 juli en vrijdagochtend 6 juli begint het officiële programma met de vrije training van 13.30-14.50 uur, gevolgd door de kwalificatie voor de 24H TCE SERIES van 15.40-16.10 uur en de kwalificatie voor de 24H GT SERIES van 16.20-16.50 uur. De avondtraining vindt op vrijdag van 20.30-22.00 uur plaats. De warm-up voor de race staat op zaterdag 7 juli van 9.00-9.30 uur op het programma. De race start om 15.00 uur en eindigt op zondag 8 juli op hetzelfde tijdstip (alle tijden lokale tijd in Portugal, MEZT is een uur later). De race is live te volgen via de website van de serie, www.24hseries.com, en via het eigen Youtube-kanaal, alsmede via Motortrend on Demand. Het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans en IMSA Radio, is ter plekke voor live-commentaar tijdens de kwalificatie, de avondtraining en de race. Ook zijn er regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series).
 
Op het programma in Portimao staan ook drie races voor het Spaans Formule 4-kampioenschap, één op vrijdag en twee op zaterdag. Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. Panta is de officiële brandstofleverancier. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock van het circuit in Portimao: DRD international voor pitbox-inrichting en wanden alsmede Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning, Aircharge, gespecialiseerd in draadloze mobiele oplaadproducten, en Circuitvanhout, dat de fraaie trofeeën voor de prijsuitreiking vervaardigd heeft. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Persbericht 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 29 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimão.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons