van der Horst

24H Portimao: Dubbel Voor RedAnt Racing

Podium 992 klasse 24H Portimao
Podium 992 klasse 24H Portimao
Iets meer dan twintig wagens namen dit weekend deel aan de 24 uren van Portimap, een wedstrijd tellende voor de 24H Series. De algemene zege ging naar Herberth Motorsport dat zelfs de dubbel behaalde. Een prachtig succes was er ook voor het Belgische RedAnt Racing dat de dubbel pakte in de 992 klasse en zelfs zijn wagens als vierde en vijfde algemeen zag finishen.
  • Dreamdrive
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
De strijd om de zege beperkte zich grotendeels tot een duel tussen de twee Porsche’s 992 GT3 R van Herberth Motorsport. Iets over halfweg de race nam de wagen #92 definitief het voortouw en Max Moritz/Vincent Kolb/Felix Neuhofer/Robert Renauer/Ralf Bohn haalden het uiteindelijk met twee ronden voorsprong op de zusterwagen van Scott Noble/Ralf Bohn/Jason Hart/Ian Loggie. Niettegenstaande koppelingsproblemen eindigde de Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT3 van Michael Doppelmayr/Pierre Kaffer/Elia Erhart/Swen Herberger/Philippe Chatelet op de derde plaats.

RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing domineerde de race in de 992 klasse en zag beide wagens onmiddellijk het voortouw nemen. Uiteindelijk haalde de #903 Porsche van Ayrton Redant/Yannick Redant/Kobe de Breucker/Lucas Van Eijndhoven de klasse zege binnen en werd zelfs vierde algemeen. Brent Verheyen/Peter Guelinckx/Michiel Haverans/Kris Cools werden vijfde algemeen en tweede in de klasse niettegenstaande deze wagen tijd verloor na een aanrijding. Voor RedAnt Racing was het al de derde klassezege dit jaar. De Red Camel-Jordans.nl Porsche van Ivo Breukers/Luc Breukers/Rik Breukers/Fabian Danz maakte het klassepodium vol. De Buggyra ZM Racing Mercedes-AMG GT4 van Aliyyah Koloc/David Vršecký/Adam Lacko/Jaroslav Janis won in de GT4 klasse.

Foto's: 24H Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op maandag 13 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimão.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons