van der Horst

24H Portimao: GRT Grasser Racing Team-Lamborghini gaat als leider vierde uur in

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Na drieënhalf uur in de eerste editie van de Hankook 24H PORTIMAO rijdt de GRT Grasser Racing Team-Lamborghini Huracán GT3 (#963, Christoph Lenz/Roberto Pampanini/Milos Pavlovic/Rik Breukers/Mauro Calamia) aan de leiding met een voorsprong van 30 seconden op de Wochenspiegel Team Monschau-Ferrari 488 GT3 (#488, Georg Weiss/Oliver Kainz/Jochen Krumbach/Nico Menzel. Milos Pavlovic, die de start in de GRT Grasser Racing Team-Lamborghini voor zijn rekening nam, veroverde direct bij de start de eerste plaats van Matteo Malucelli in de van pole-position gestrarte Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli). Het Tsjechische team is teruggevallen naar de derde positie, maar rijdt nog wel in dezelfde ronde als de leiders. Diverse A6-Am-teams volgen op korte afstand en wachten op hun kans om te kunnen toeslaan.
  • LTF
Startgrid Hankook 24H PORTIMAO
Startgrid Hankook 24H PORTIMAO
Op de vierde plaats algemeen en aan de leiding van de A6-Am-klasse rijdt de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#34, Rahel Frey/Gustav Edelhoff/Elmar Grimm/Ingo Vogler/Max Edelhoff). De Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann/Ralf Bohn/Robert Renauer/Alfred Renauer), die dit weekeinde in de A6-Am-klasse is ingeschreven, heeft al een uur verloren in de pits. De Hofor-Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll/Chantal Kroll/Roland Eggimann/Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout) is tweede in de A6-Am-klasse en zou kunnen profiteren van de lange pitstop van de rivalen in de titelstrijd. Op de derde plaats rijdt de GP Extreme-Renault RS01 FGT3 (#27, Frederic Fatien/Stuart Hall/Nicky Pastorelli/Tiziano Carugati/Bassam Kronfli), die in de kwalificatie de snelste tijd in de klasse neerzette.
 
Start Hankook 24H PORTIMAO
Start Hankook 24H PORTIMAO
Drie Porsche-bezetten de eerste drie plaatsen in de startopstelling van de SP2-klasse. Twee daarvan strijden nu om de leiding in de klasse. De B2F compétition-Porsche 991 Cup (#35, Benoit Fretin/Bruno Fretin/Michel Mitieus/Jean-Charles Levy) rijdt nu aan de leiding, gevolgd door de PROsport Performance-Porsche 991 Cup (#85, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Andy Pilgrim). De IDEC SPORT RACING-Porsche 991 Cup (#75, David Abramczyk/Stephane Adler/Romain Vozniak/Michael Blanchemain/Christophe Cresp) volgt op de derde plaats, maar heeft al een achterstand van twee ronden.
 
De Optimum Motorsport-Ginetta G55 GT4 (#231, Dan O'Brien/Aleksander Schjerpen/Oliver Wilkinson) die al in de kwalificatie in de SP3-GT4-klasse domineerde, heeft een voorsprong van 20 ronden op de Parkalgar Racing Team-Honda Civic Type R (#188, Sir Chris Hoy/Roger Green/Joaquim Penteado/Peter Brookes/Matt Brookes).
 
Wochenspiegel Team Monschau - Ferrari 488 GT3
Wochenspiegel Team Monschau - Ferrari 488 GT3
Ondanks spannende gevechten en diverse wisselingen aan de leiding van de TCR-klasse rijdt de Team Altran Peugeot-Peugeot 308 Racing Cup (#908, Stéphane Ventaja/Gonzalo Martin de Andres/Thierry Boyer/Thierry Chkondali) nu weer op de eerste plaats. De teamgenoten in de Team Altran Peugeot-Peugeot 308 Racing Cup (#308, Thierry Blaise/Kim Holmgaard/Michael Carlsen/Mathieu Sentis) hebben vanaf de laatste startplaats al de tweede positie in de klasse bereikt, maar hebben twee ronden achterstand.  De Cadspeed Racing-Audi RS3 LMS TCR SEQ (#108, Ricky Coomber/David Drinkwater/James Kaye/Jim Briody/Erik Holstein), die als tweede in de klasse startte, heeft drie ronden verloren en is teruggevallen naar de derde plaats.
 
De race eindigt morgen om 15.30 uur lokale tijd. Livetiming en livestreaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar via de website van de serie. De stream is ook te vinden op het Youtube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

24 H Series by Creventic p/b HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 26 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimao.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons