van der Horst

24H Portimão: Phoenix Racing start vanaf pole - pole voor Red Ant Racing in 992

Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Tijdens de kwalificaties van de Hankook 24H Portimão was het de Phoenix Racing Audi die de pole behaalde. Swen Herberger, Pierre Kaffer en Elia Erhart zorgden ervoor dat de Audi nipt voor de WTM Racing Ferrari bleef en ze zo samen met Michael Doppelmayr vooraan mogen starten. Dat terwijl in de 992-klasse de pole weggelegd is voor de familie Redant samen met Sam Dejonghe.
Red Ant Racing - Porsche 992
Red Ant Racing - Porsche 992
Het verschil tussen de Phoenix Racing Audi en de WTM Racing Ferrari was met 24 duizendsten enorm nipt. De tweede startrij is weggelegd voor de Herberth Racing Porsche en de CP Racing Mercedes, terwijl de Saintéloc Racing Audi die ditmaal niet door Pierre-Yves Paque, maar door Nicolas Baert mee bestuurd wordt, de vijfde chrono klokte. Daarachter volgt de eerste Porsche 911 GT3 Cup type 992, die van niemand minder dan Red Ant Racing. Ayrton, Bert en Yannick Redant, aangevuld met Sam Dejonghe zetten hun Porsche op pole, met een mooie voorsprong op het exemplaar van Red Camel-Jordans.nl van de familie Breukers. De tweede wagen van Red Ant Racing zal vanaf plaats elf van start gaan.

In de GT4-klasse liep de Ram Racing Mercedes weg met de pole. Terwijl de Team ACP - Tangerine Associates BMW met onder meer Wim Spinoy vanaf een derde plaats in klasse zal vertrekken. Tot slot zal de AC Motorsport Audi morgen vanaf plaats vier in de TCR-klasse van start gaan. De start van de race wordt zaterdag gegeven om 14 uur.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 8 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimão.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons