van der Horst

24H Portimão: Scuderia Praha-Ferrari wint in Portimão

Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
De Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli) heeft de eerste editie van de Hankook 24H PORTIMAO gewonnen. Na 722 ronden op het 4,653 kilometer lange circuit van het Autódromo Internacional do Algarve, een totale afstand van 3.359,47 kilometer, reed Matteo Malucelli onder de zwart-wit geblokte vlag door en behaalde daarmee de overwinning in de seizoensfinale van de 24H SERIES powered by Hankook 2017. Met een achterstand van drie ronden eindigde de Wochenspiegel Team Monschau-Ferrari 488 GT3 (#488, Georg Weiss/Oliver Kainz/Jochen Krumbach/Nico Menzel) bij de eerste deelname van het team in een evenement van de CREVENTIC SERIES als tweede. De derde plaats algemeen en de overwinning in de A6-Am-klasse resulteerde voor de Hofor-Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll/Chantal Kroll/Roland Eggimann/Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout) in diverse kampioenstitels, daaronder de beste rijders algemeen, de beste rijders en het beste team in de GT-divisie en de beste rijders en het beste team in de klasse A6. Bovendien zijn Michael Kroll, Chantal Kroll, and Roland Eggimann de beste Am-rijders. Chantal Kroll won ook de Ladies’ Cup-titel.
  • Prospeed Competition
Algemeen podium Hankook 24H PORTIMAO
Algemeen podium Hankook 24H PORTIMAO
De GP Extreme-Renault RS01 FGT3 (#27, Frederic Fatien/Stuart Hall/Nicky Pastorelli/Tiziano Carugati/Bassam Kronfli) en de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#34, Rahel Frey/Gustav Edelhoff/Elmar Grimm/Ingo Vogler/Max Edelhoff) completeerden het A6-Am-podium. Car Collection Motorsport-rijder Max Edelhoff stelde tevens de titel in het rookie-kampioenschap veilig.
 

De als derde geklasseerde A6-Pro-auto, de Konrad Motorsport Lamborghini Huracán GT3 (#21, Paul Scheuschner/Franz Konrad/Marco Mapelli/Hendrik Still/Christopher Brück), eindigde als zevende algemeen. De GRT Grasser Racing Team-Lamborghini Huracán GT3 (#963, Christoph Lenz/Roberto Pampanini/Milos Pavlovic/Rik Breukers/Mauro Calamia), die eerder de race aanvoerde, verloor zijn voorsprong als gevolg van een probleem met een aandrijfas en eindigde als achtste algemeen.
 
PROsport Performance vs. IDEC SPORT RACING - Porsche 991 Cup
PROsport Performance vs. IDEC SPORT RACING - Porsche 991 Cup
De PROsport Performance-Porsche 991 Cup (#85, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Andy Pilgrim) kon zijn voorsprong in de SP2-klasse ten opzichte van de IDEC SPORT RACING Porsche 991 Cup (#75, David Abramczyk/Stephane Adler/Romain Vozniak/Michael Blanchemain/Christophe Cresp) uitbouwen en won uiteindelijk met een verschil van 14 ronden. In de strijd om de laatste SP2-podiumplaats versloeg de VDS Racing Adventures-MARC Focus V8 (#58, Raphaël van der Straten/Pierre Dupont/Grégory Paisse/Keith Kassulke/José Close) de B2F compétition-Porsche 991 Cup (#35, Benoit Fretin/Bruno Fretin/Michel Mitieus/Jean-Charles Levy), die aanvankelijk om de leiding meestreed. Met de derde plaats schreef het team VDS Racing Adventures tevens de teamtitel in de klasse SP2 op zijn naam. Een van de rijders van het team, Raphaël van der Straten, eindigde als de beste rijder in de klasse SP2.
 
De productie-toerwagen Parkalgar Racing Team-Honda Civic Type R (#188, Sir Chris Hoy/Roger Green/Joaquim Penteado/Peter Brookes/Matt Brookes) zorgde toch nog voor een omslag in de SP3-GT4-klasse en kaapte met een verschil van zeven ronden de overwinning weg voor de neus van de Optimum Motorsport-Ginetta G55 GT4 (#231, Dan O'Brien/Aleksander Schjerpen/Oliver Wilkinson). Het Britse team stelde niettemin de teamtitel in de SP3-GT4-klasse veilig. Twee van de rijders van het team, Aleksander Schjerpen en Oliver Wilkinson, behaalden de rijderstitel.
 
Team Altran Peugeot - Peugeot 308 Racing Cup
Team Altran Peugeot - Peugeot 308 Racing Cup
Vanaf de laatste plaats in de startopstelling won de Team Altran Peugeot-Peugeot 308 Racing Cup (#308, Thierry Blaise/Kim Holmgaard/Michael Carlsen/Mathieu Sentis) de TCR-klasse. De pole-sitters en aanvankelijke leiders in de klasse, de andere Team Altran Peugeot-Peugeot 308 Racing Cup (#908, Stéphane Ventaja/Gonzalo Martin de Andres/Thierry Boyer/Thierry Chkondali), liep bij een lichte botsing op zaterdagavond schade aan de ophanging op en verloor daarmee de leiding. Niettemin completeerde deze equipe de 1-2 voor het Team Altran. De Zest Racecar Engineering-SEAT Leon TCR V2 DSG (#105, Jean-Michel Gerome/Jean-Alexandre Gerome/Philippe Ulivieri/Robert Taylor/Jesús Diez Villaroel) eindigde op de derde plaats in de klasse. De Cadspeed Racing-Audi RS3 LMS TCR SEQ (#108, Ricky Coomber/David Drinkwater/James Kaye/Jim Briody/Erik Holstein), die na de start een tijdlang meestreed voor een podiumplaats, viel iets na middernacht voortijdig uit. Met de auto onder het startnummer 308 won het Team Altran de toerwagentitel bij de teams alsmede de teamtitel in de TCR-klasse. Mathieu Sentis is de TCR-rijderskampioen.
 
Volgende week staat de Hankook 24H BARCELONA als voorlaatste seizoenswedstrijd van de 24H TOURING CAR ENDURANCE SERIES powered by Hankook op het programma. Diverse teams die dit weekeinde in Portugal in actie kwamen nemen tevens deel aan de première van de Hankook 24H COTA USA om mee te strijden voor het Championship of the Continents. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com. 

24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zondag 27 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimao.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons