van der Horst

24H Portimão: Vier op rij voor Bohemia Energy racing with Scuderia Praha

Bohemia Energy Racing by Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Bohemia Energy Racing by Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
De Bohemia Energy racing with Scuderia Praha Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) heeft op overtuigende wijze de Hankook 24H PORTIMAO gewonnen en daarmee zijn vierde opeenvolgende zege in de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar behaald.
Jiří Písařík reed na 721 ronden op het 4,652 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve, slechts een ronde minder dan het bestaande afstandsrecord bij het evenement, als winnaar over de eindstreep en vergrootte daarmee de voorsprong van het team als leider in de tussenstand van de 24H SERIES Europe GT. Het Tsjechische team blijft ook in de race voor de 24H SERIES Continents GT-titel.

Net zoals vorige maand in Brno kwam de Scuderia Praha naar dit weekeinde met een 100-procent-overwinningsscore bij de Hankook 24H PORTIMAO en reist nog steeds ongeslagen weer naar huis. Nu kijkt het team alweer vooruit naar de Hankook 24H BARCELONA over twee maanden.

“We hebben buiten alle problemen weten te blijven”, zei een dolgelukkige Josef Kral tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. “Het was heel zwaar, maar de auto was perfect. Dit circuit was waarschijnlijk fysiek het zwaarste waar we dit jaar gereden hebben, dus ik hoop dat Barcelona wat makkelijker wordt.”

De GPX Racing-Porsche 911 GT3 R (#24, Nicky Pastorelli / Jordan Grogor / Alexandre Cougnaud / Jean-Pierre Valentini) sloot een sensationele race af met de tweede plaats algemeen, het beste resultaat tot nu toe in de 24H SERIES voor het team uit de Verenigde Arabische Emiraten. Ze moesten in de slotfase flink verdedigen tegen de Wochenspiegel Team Monschau-Ferrari 488 GT3 (#22, Georg Weiss / Leonard Weiss / Jochen Krumbach / David Perel), die zijn eerste algehele podiumplaats behaalde en ervoor zorgde dat er twee Ferrari’s op het algehele podium eindigden.

Podium 2019 Hankook 24H Portimão GT Series
Podium 2019 Hankook 24H Portimão GT Series
Een sterk optreden voor de Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#93, Edward Lewis Brauner / Stefan Aust / Klaus Rader / Klaus Bachler / Hans Wehrmann) resulteerde in de vierde plaats algemeen en de overwinning in de klasse A6-Am, net voor de CP Racing Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster/ Shane Lewis). De laatste podiumplaats in de klasse was voor de tweede A6-Am-auto van Herberth Motorsport (#94, Tim Müller / Taki Konstantinou / Jürgen Häring / Alfred Renauer / Joachim Thyssen), die na een karaktervormende race als zevende algemeen over de eindstreep kwam.

De derde Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer) streed mee om de overwinning, maar viel halverwege de race op de tweede plaats rijdend uit, nadat de auto op de baan vlam gevat had.

Mercedes-AMG Team Driving Academy (#500, Hubert Haupt / Maximilian Buhk / Kenneth Heyer / Charles Putman / Rik Breukers) reed tussen de A6-Am-teams naar de zesde plaats algemeen bij de eerste race in het kader van het ontwikkelingsproces van de gloednieuwe Mercedes-AMG GT3 ‘Evo’.

Na de strijd om de 991-klassewinst, die de hele race aanhield, eindigde de DUWO Racing-Porsche 991-II Cup (#909, Andrey Mukovoz / Sergey Peregudov / Stanislav Sidoruk) bovenaan, iets minder dan twee ronden voor de Porsche Lorient Racing-Porsche 991-II Cup (#911, Jean-François Demorge / Gilles Blasco / Lionel Amrouche / Gavin Pickering / Frédéric Ancel). Ondanks tijdverlies van meer dan een uur voor reparatie aan de stuurinrichting en op de baan opgelopen schade behaalde de MRS GT-Racing-Porsche 991-II Cup (#980, Alex Autumn / Nicola Michelon / Dorian Mansilla / Hendrik Von Dannwitz) toch nog de laatste podiumplaats in de klasse.

De Leipert Motorsport-Mercedes-AMG GT4 (#710, Harald Schlotter / Marcus Påverud / Ilmari Korpivaara / Yury Wagner / Dominik Baumann) overleefde en won in de SPX-klasse, waarin er sprake was van een hoog uitvalpercentage. De Cor Euser Racing MARC II V8 (#717, Cor Euser / Jim Briody / Einar Thorsen / Ricky Coomber) had een motordefect, de QSR Racingschool Mercedes-AMG GT4 (#454, Jimmy de Breucker / Johnny de Breucker/ Lance Bergstein / Dominique Bastien / Thomas Jäger) viel net voor het invallen van de duisternis uit met remproblemen.

Ondanks problemen met de brandstofinspuiting in de slotfase behaalde de Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT4 (#50, Martin Kroll / Thomas Jäger / Michael Fischer / Michael Schrey / Alexander Prinz) de zege in de klasse GT4, voor de Parkalgar Racing Team Mercedes-AMG GT4 (#412, Paulo Pinheiro / Jose Monroy / Malcolm Sandford / Joaquim Penteado). Het laatstgenoemde team kon voor eigen publiek een podiumplaats op het thuiscircuit vieren. De Team Virage Aston Martin Vantage AMR GT4 (#417, CO. Jones / Peter Peters / Thomas Padovani / Pedro Lamy) eindigde bij het eerste optreden in de 24H SERIES powered by Hankook na een race vol problemen als derde in de klasse. 

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing behaalt vierde TCE-zege 2019 bij de Hankook 24H PORTIMAO

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
De Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Stefan Tanner / Ralf Henggeler / Marlon Menden / Yannick Mettler / Jérôme Ogay) heeft zijn derde TCE-overwinning in het Europese seizoen en de vierde opeenvolgende zege in de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar behaald.

Ralf Henggeler kwam na 641 ronden op het 4,652 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve als winnaar over de eindstreep. Met de overwinning blijft het Zwitserse team aan de leiding van de TCE-divisie in zowel de 24H SERIES Europe als de 24H SERIES Continents. Het team beleefde een sterk optreden, al had het in de slotfase ook heel anders kunnen aflopen…

Winnaars van de 24H Portimao TCE Series
Winnaars van de 24H Portimao TCE Series
“We hadden in de laatste twee uur een probleem met de versnellingsbak, dus we hebben echt geluk dat we het gehaald hebben”, zei Ralf Henggeler tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. “Mijn teamgenoten deden het heel goed, het hele team heeft hard gewerkt en dit is mijn eerste overwinning in de 24H SERIES, dus ik ben heel blij met dit resultaat!”

Achter de racewinnaars eindigde de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stephane Perrin / Mathieu Detry / James Kaye / Sam Dejonghe) op de tweede plaats, ondanks dat er in de laatste twee uur van de race een wiel van de auto liep. Voor het team was het de derde podiumfinish van het jaar.

Podium 2019 Hankook 24H Portimão TCE Series
Podium 2019 Hankook 24H Portimão TCE Series
De Nordschleife Racing-Peugeot 308 Racing Cup TCR (#172, Guillaume Roman / Michel Derue / Michel Sallenbach / Thierry Boyer) completeerde de TCR-klasse, ondanks dat het team, dat voorheen als Team Altran Peugeot actief was, in de laatste 40 minuten tot twee keer toe te maken kreeg met een defecte brandstofpomp, waarmee de kansen op een plaats op het algehele TCE-podium in rook opgingen.

Daarmee behaalde de Synchro Motorsport-Honda FK8-Civic Type-R (#676, Alyn James / Daniel Wheeler / Martin Byford) uiterst verrassend de klassewinst in A3 en daarmee de laatste plaats op het TCE-podium in de laatste twee minuten van de race.

“Ongelooflijk”, zei Alyn James tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. “Wij zijn geen fabrieksteam, we bouwen zelf onze auto en met wat we gedaan hebben om dit te bereiken, voelt dit echt heel bijzonder.”

De Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Luc Breukers / Klaus Kresnik / Nuno Corvo / Henry Littig) werd als vijfde in TCE geklasseerd. In de beginfase streed de CUPRA mee om de leiding, maar had twee keer een gebroken ophanging en viel uit na een flinke crash in de vangrails van de eerste bocht. Na in de beginfase aan de leiding te hebben gereden, viel de TOPCAR sport by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR DSG (#131, Ronny Jost / Julien Apotheloz / Kari-Pekka Laaksonen / Antti Buri) iets na halverwege de race uit met een motordefect.

De Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW M240i Racing Cup (#869, Martin Kroll / Nicole Holzer / Axel Burghardt / Michael Bonk / Markus Fischer) verloor meer dan vijf uur bij het vervangen van de turbo in de beginfase, maar eindigde nog als tweede in de klasse A3 en zesde algemeen in TCE.

De volgende race van 24H SERIES powered by Hankook zijn de 2019 Hankook 24H BARCELONA van 31 augustus-2 september. De Spaanse race telt zowel mee voor de 24H SERIES Europe als voor de 24H SERIES Continents. Twee maanden daarna volgt de derde editie van de 24H COTA USA in Austin, Texas. Nadere informatie over de kalender van dit jaar is te vinden op www.24hseries.com

Persbericht 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zondag 7 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimão.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons