van der Horst

24H PROTO SERIES: Klaar voor een nieuw avontuur

Ginetta LMP3 Nissan
Ginetta LMP3 Nissan
GT’s, toerwagens, 24H Specials, prototypes: als ermee geracet kan worden, dan organiseert het Nederlandse bureau CREVENTIC er een serie van lange-afstandsraces voor. Na de eerste aankondiging in september presenteert CREVENTIC nu de kalender van de 24H PROTO SERIES powered by Hankook voor 2017. Als meest recente aanvulling op het portfolio van raceseries omvat de 24H PROTO SERIES powered by Hankook in 2017 vier twaalf-uursraces. Het seizoen start op 21 en 22 april op het Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk. Daarna volgt de Hankook 12H MISANO in Italië van 7 tot en met 9 juli, gevolgd door de Hankook 12H PAUL RICARD, wederom in Frankrijk, op 18 en 19 augustus. Het legendarische circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen is van 6 tot en met 8 oktober de locatie voor de seizoensfinale. Daarnaast staan er op 10 en 11 januari al prototypes aan de start op Dubai Autodrome voor de Hankook 3X3H DUBAI als officieel evenement in het voorprogramma van de Hankook 24H DUBAI.
“We zijn zeer tevreden met het verloop van de voorbereidingen voor volgend jaar”, zegt Ole Dörlemann van CREVENTIC. “Hankook heeft zich bereid verklaard, de serie als exclusieve bandenleverancier en titelsponsor te ondersteunen en we hebben een zeer interessante kalender met uitstekende circuits. Met onze 24H PROTO SERIES richten we ons in het bijzonder op amateurcoureurs, die we veel rijtijd op uitdagende circuits tegen betaalbare kosten aanbieden. Zo stellen we hen in staat, de echte wereld van de lange-afstandsracerij te ervaren, want onze races voor prototypes zijn de langste wedstrijden die op dit moment voor dergelijke auto’s bestaan. Vanaf nu kunnen teams zich via onze website www.24hprotoseries.com voor het volledige seizoen inschrijven.”
 
Graff - Ligier JS P3 Nissan
Graff - Ligier JS P3 Nissan
Met races op het Circuit de Nevers Magny-Cours, het Misano World Circuit Marco Simoncelli, het Circuit Paul Ricard en het Circuit de Spa-Francorchamps bezoekt de 24H PROTO SERIES een aantal prestigieuze locaties, waarvan er drie huidige of vroegere Formule 1-circuits zijn, terwijl het Circuit Paul Ricard volgens de meest recente berichten vanaf 2018 als locatie voor de Franse Grand Prix weer op de Formule 1-kalender terugkeert. Misano is vooral bekend als locatie voor de MotoGP, maar is ook uitstekend geschikt voor autoraces.
 
CWS Recycling - Ginetta G57 LMP3
CWS Recycling - Ginetta G57 LMP3
Deelname aan de wedstrijden van der 24H PROTO SERIES is mogelijk met vele uiteenlopende prototypes in diverse klassen. De klasse P3 staat open voor de ADESS 03, Ginetta P3-15, Ligier JS P3, Norma M30 en de Riley-Ave P3 (5000 cc). De G57-klasse is een speciale categorie voor de Ginetta G57. De SPX-klasse is voor speciale prototypes die op individuele basis worden toegelaten, terwijl de CN Production Sports Cars-klasse is bedoeld voor Group CN-cars met atmosferische motoren tot 2000 cc of 1620 cc-turbomotoren.
 
IDEC Sport Racing - Ligier JS 53 Evo 2
IDEC Sport Racing - Ligier JS 53 Evo 2
Voorafgaand aan de start van het eerste seizoen van de 24H PROTO SERIES powered by Hankook organiseert CREVENTIC al een evenement voor prototypes op Dubai Autodrome, de Hankook 3x3H DUBAI. De voorlopige inschrijflijst omvat 20 auto’s van bekende teams. De volgende prototypes worden aan de start verwacht: Ligier JS P3, Ginetta G57, Renault R.S. 01, Ligier JS 53 Evo2, Wolf GB08 CN, Radical SR3 RSX en Norma M20 FC. De Hankook 3x3H DUBAI bestaat uit drie races van elk drie uur, voorafgegaan door twee vrije trainingen en een kwalificatie. De eerste race vindt op dinsdag 10 januari van 14.00 tot 17.00 uur plaats, gevolgd door een avondtraining van een uur. De andere twee races worden op woensdag 11 januari van 9.30 tot 12.30 en van 15.45 tot 18.45 uur verreden. Nadere informatie over de 24H PROTO SERIES is te vinden via www.24hprotoseries.com.

24H PROTO SERIES by Hankook Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 3 december 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons