van der Horst

24H PROTO SERIES powered by Hankook gaat deze zomer van start

Century Motorsport - Ginetta G57 P2
Century Motorsport - Ginetta G57 P2
Teams en rijders wachten met spanning op het eerste seizoen van de 24H PROTO SERIES powered by Hankook dat deze zomer van start gaat. CREVENTIC, de organisator en promotor van de 24H SERIES powered by Hankook, heeft twee evenementen met een totaal van vijf races aangekondigd. De Hankook 12H CIRCUIT PAUL RICARD vormt op 18 en 19 augustus de start van het seizoen met drie races van elk vier uur. Dan wordt de serie voortgezet op het legendarische circuit Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen met de Hankook 12H SPA-FRANCORCHAMPS van 6-8 oktober, bestaande uit twee zes-uursraces. De 24H PROTO SERIES powered by Hankook is de eerste echte serie van lange-afstandswedstrijden in de wereld met twaalf race-uren op circuits van topniveau, waar hoge snelheiden mogelijk zijn en die daarmee uitstekend geschikt zijn voor races met prototypes. Bovendien kondigt CREVENTIC races voor prototyes aan die niet meetellen voor het kampioenschap, in november van dit jaar op het Circuit of The Americas in Austin, Texas, en in januari 2018 op het Dubai Autodrome.
24H PROTO SERIES powered by Hankook
24H PROTO SERIES powered by Hankook
“Onze serie is gericht op amateurcoureurs, die we veel rijtijd op uitdagende circuits bieden tegen betaalbare kosten. Zo stellen we hen in staat, de echte wereld van het lange-afstandsracen te ontdekken, want onze races voor prototypes zijn de langste die op dit moment voor dit type auto’s bestaan”, zegt Ole Dörlemann van CREVENTIC. “De 24H PROTO SERIES powered by Hankook is de eerste echte lange-afstands-raceserie alleen voor prototypes met twaalf uren racen op topcircuits.”
 
Een grote diversiteit aan auto’s
 
CWS - Ginetta G57 P2
CWS - Ginetta G57 P2
Bij de prototype-races die in januari van dit jaar in het kader van de Hankook 3x3H DUBAI plaatsvonden, was er sprake van een breed spectrum met P3-auto’s, Ginetta G57’s en CN-prototypes van vier verschillende merken. De deelname aan de wedstrijden van de 24H PROTO SERIES is mogelijk met een grote diversiteit aan auto’s in tal van verschillende klassen. Een overzicht:

 
  • P2: P2-Prototypes (performance-richtlijn: 3-5 seconden sneller dan P3, bijv. Ginetta G57-P2)
  • P3: ADESS 03, Ginetta P3-15, Ligier JS P3, Norma M30, Riley-Ave LMP3 (5000cc)
  • Px: Speciale prototypen, toelating op individuele basis
  • CN1: Productie-sportwagens (Group CN) modeljaar 2011 en later, tot 2000 cc, met turbomotoren tot 1620 cc
  • CN2: Productie-sportwagens (Group CN) modeljaar 2010 en eerder, tot 2000 cc, met turbomotoren tot 1620 cc
 
De rijderscategorieën zijn identiek aan die van de 24H SERIES powered by Hankook, met een maximum van twee ‘Pro’-rijders en een minimum van één ‘Am’-rijder per team.
 
Attractieve testmogelijkheid op het Circuit Paul Ricard
 
IDEC SPORT RACING - Ligier JS 53 Evo2
IDEC SPORT RACING - Ligier JS 53 Evo2
“Vooral onze race op het Circuit Paul Ricard kan dienen als een attractieve testmogelijkheid, want een week later vindt op dezelfde locatie de ELMS-race plaats”, vervolgt Dörlemann. “We bieden aantrekkelijk geprijsde pakketten aan, die bestaan uit het inschrijfgeld en een servicepakket met gebruik van een gedeelde pitbox, Hankook-banden en de centrale tankinstallatie.”
 


Nieuwe races op COTA en in Dubai
 
Kox Racing - Ligier JS P3
Kox Racing - Ligier JS P3
Naast de races op Circuit Paul Ricard en Spa-Francorchamps organiseert CREVENTIC ook een evenement voor prototypes met drie races van elk drie uur op het Circuit of The Americas in Austin, Texas, de Hankook 9H COTA (9-10 november). Ook in Dubai komen prototypes weer in actie bij de Hankook 12H DUBAI met twee zes-uursraces op 6 en 7 januari 2018. Voor de evenementen op COTA en in Dubai, die beide niet meetellen voor het kampioenschap, is het transport inbegrepen bij het inschrijfgeld. Deze evenementen zijn bij uitstek geschikt om te combineren met de deelname aan de races van der 24H SERIES powered by Hankook op dezelfde locatie. Nadere informatie is te vinden op www.24hprotoseries.com.

24H PROTO SERIES powered by Hankook press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 20 juni 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons