van der Horst

24H Sebring: BMW aan de start met nieuwe M4 GT3

BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
Binnen een maand staat de allereerste editie van de Hankook 24H Sebring onder leiding van Creventic op het programma. De 24H Series heeft ook al ondertussen bewezen om constructeurs een platform te geven om hun nieuwe machinerie te testen. Zo kwam Audi al tweemaal in de serie aan de start om hun nieuwe R8 EVO2 te testen en BMW heeft hetzelfde plan met hun M4 GT3, waarbij deze in Sebring bestuurd wordt door vaste namen in het IMSA en juniors van het Beierse merk.
  • St. Paul
Voor hun eerste outing in een 24-uursrace rekent BMW allereerst op Bill Auberlen en Robby Foley. Beide heren zijn vaste namen uit het IMSA en zijn dan ook zeer bekend met de betonnen baan van Sebring. Het duo wordt bijgestaan door Neil Verhagen en Max Hesse, twee juniors van het Beierse merk die vooral naam gemaakt hebben tijdens de NLS met twee overwinningen. Hun derde collega, Dan Harper, zal niet meerijden maar wel aanwezig zijn om te testen. Als laatste neemt amateur James Clay mee plaats in de vijfkoppige line-up. De race vindt plaats op 19 en 20 november.

Foto: BMW GroupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 23 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Sebring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons