van der Horst

24H Sebring uitgesteld naar zaterdag en zondag

Mobil 12 Hours of Sebring 2018
Mobil 12 Hours of Sebring 2018
Dit weekend is er een primeur in Florida, met de allereerste Hankook 24H Sebring, de finale van de 24H Series 2021. Helaas verloopt de opstart niet van een leien dakje, gezien er een vertraging is opgelopen door het schip dat de wagens vanuit Europa bracht. Extreem slecht weer op de Atlantische Oceaan zorgde er zo voor dat ook het tijdschema van de race vertraging opliep. Normaal gezien zou de race van vrijdag op zaterdag lopen, maar zal nu is dat van zaterdag tot zondag. Vrijdagavond worden alle wagens verwacht op het circuit.
BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
Wat de deelnemerslijst betreft, zullen er 29 wagens aan de start verschijnen voor de allereerste 24-uursrace op de Sebring International Raceway, waarbij de Europese teams gemixt worden met een aantal Amerikaanse. Blikvanger is ongetwijfeld de nieuwe BMW M4 GT3, die zijn laatste test gaat afleggen vooraleer deze beschikbaar wordt voor klantenteams. Langs Belgische zijde is het alleen AC Motorsport dat met hun Audi RS3 LMS TCR de grote oversteek maakte. Daar zal landgenoot Mathieu Detry het stuur delen met Stephane Perrin, Rik Breukers en Matthew Taskinen.

Foto: IMSA - BMW M Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 18 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Sebring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons