van der Horst

24H Series: Tweede seizoenshelft start met Hankook 24H Paul Ricard

24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
Met de eerste editie van de 24H CIRCUIT PAUL RICARD (10-12 juli 2015) start de tweede helft van het seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook. Een maand voor het evenement hebben zich al zo’n 65 teams voor deelname aan de 24-uursrace voor GT’s, toerwagens en 24H Specials ingeschreven. “Omdat het Circuit Paul Ricard mogelijkheden voor grote startvelden biedt, kunnen we nog een aantal teams toelaten, maar het veld raakt snel vol”, zegt Helen Roukens namens CREVENTIC. Samen met het Dutch National Racing Team (DNRT) treedt het Nederlandse bureau op als organisator en promotor van de 24H SERIES powered by Hankook.
  • Prospeed Competition
Het meest recente evenement in de 24H SERIES powered by Hankook, de Hankook 12H ZANDVOORT, was een groot succes. De strijd om de overwinning in het algemeen klassement bleef spannend tot het einde: de eerste twee geklasseerde teams eindigden in dezelfde ronde. In totaal waren er gedurende de twaalf uren 16 wisselingen aan de kop van het veld met vijf verschillende auto’s. “Ook in de diverse klassen ging het er spannend aan toe, waarbij sommige klassen pas in de slotfase beslist werden. In de 997-klasse bijvoorbeeld won de MSG Motorsport 1-Porsche met een voorsprong van slechts 16 seconden op de MRS GT Racing-Porsche. In de klasse A5 was het verschil nog kleiner met slechts acht seconden tussen de winnende Peugeot 208 GTi van Team Altran en de Hofor-Kueperracing BMW E46 M Coupé, die als tweede eindigde. Het laat zien dat ons concept met een goede mix en een grote verscheidenheid van toerwagens en GT’s zeer effectief blijft, met zes van de zeven klassewinnaars in de top 20 van het algemeen klassement en een opmerkelijke 25e plaats algemeen voor de winnende auto uit de kleinste toerwagenklasse A2, de Presenza.eu Racing Team-Renault Clio. Zo willen we het graag zien, dat is het mooie van lange-afstandsraces”, aldus Helen Roukens. “Natuurlijk was het op vrijdag vanwege het slechte weer heel lastig voor de teams en rijders, maar op zaterdag werden we beloond met prachtig weer. De race, die live via onze website en op Motors TV werd uitgezonden, en de beachparty met prijsuitreiking, waren een groot succes. Na twee edities staat de Hankook 12H ZANDVOORT nu stevig op onze kalender. We kunnen ook de datum voor de race van volgend jaar al bekend maken: de derde editie van de Hankook 12H ZANDVOORT wordt gehouden op 6 en 7 mei 2016.”  

Het volgende evenement is de race op Paul Ricard, een circuit met een lange historie, prachtig gelegen nabij de Middellandse Zee in Zuid-Frankrijk. Mooi weer is daar in deze tijd van het jaar bijna gegarandeerd en de regio behoeft geen nadere introductie. Ook voor deze race is omvangrijke berichtgeving in de media gepland met zes uren live-uitzending via Motors TV, live-streaming via de website gedurende de volledige 24 uren en de mogelijkheid voor teams om on-board-camera’s voor unieke beelden vanuit rijdersperspectief te bestellen. Deze beelden zullen ook worden opgenomen in de TV- en live-stream-uitzendingen.

Halverwege het seizoen staan Keith Kassulke en Peter Leemhuis samen aan de leiding in het algemeen rijderskampioenschap. De coureurs van het team MARC Cars Australia wonnen hun klasse in Dubai en Mugello en eindigden als tweede in hun klasse op Zandvoort. Met elk 68 punten hebben beide coureurs een voorsprong van twee punten op de Duitser Bernd Küpper en de Zwitser Martin Kroll, die met hun Kueperracing-BMW beide een klasse-overwinning in Dubai en tweede platsen in Mugello en Zandvoort scoorden. Het Duitse team Bonk Motorsport en MARC Cars Australia 1 staan gedeeld bovenaan in het algemeen teamklassement met een voorsprong van vier punten op Hofor-Kueperracing, dat derde staat. De Zwitserse Chantal Kroll gaat aan de leiding in de Ladies’ Cup.

De strijd om posities en punten in de 24H SERIES powered by Hankook wordt in het tweede weekeinde van juli voortgezet met de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD. Nadere informatie over de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic Press
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons