van der Horst

24H Series: Voorbeschouwing Hankook 24H Circuit Paul Ricard

24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
De aankondiging van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD (10-12 juli 2015) als nieuwe aanwinst op de kalender van de 24H SERIES powered by Hankook werd door teams en rijders met veel enthousiasme ontvangen. Daarom komt het geenszins als een verrassing dat nu al, ruim drie maanden voor de race, al meer dan 60 teams zich voor deelname hebben ingeschreven. Voor CREVENTIC en het Dutch National Racing team (DNRT) als organisatoren en promotors van de 24H SERIES powered by Hankook wordt dit het eerste evenement in Frankrijk.
“Het is altijd spannend om een nieuwe race aan de kalender te kunnen toevoegen”, zegt Helen Roukens van CREVENTIC. “Vorig jaar hebben we met succes de Hankook 12H ITALY-MUGELLO en de Hankook 12H ZANDVOORT geïntroduceerd en voor dit jaar is dus de race op het Circuit Paul Ricard een nieuw evenement. Het is een prachtige aanvulling op de serie, want het Circuit Paul Ricard is een schitterend circuit met uitstekende faciliteiten en de modernste veiligheidsvoorzieningen. De locatie, dichtbij de Cote d’Azur in Zuid-Frankrijk, op slechts een paar kilometer van de Middellandse Zee met bekende plaatsen als Bandol en Cassis, maakt het ideaal om deze race met een zomervakantie te combineren!”

Op initiatief van de Franse pastis-magnaat Paul Ricard startte de bouw van het naar hem genoemde circuit in 1969. De opening volgde een jaar later. Het 1,8 kilometer lange rechte stuk van Mistral is één van de langste rechte stukken op enig permanent circuit in de wereld, al zijn in de loop der jaren om veiligheidsredenen wel twee chicanes ingebouwd. In 1971 was het Circuit Paul Ricard voor het eerst locatie voor de Franse Formule 1-Grand Prix en tot 1991 was de Formule 1 er met regelmaat te gast. Na een ingrijpende verbouwing rond de eeuwwisseling werd het circuit omgedoopt tot ‘High Tech Test Track’ met uitstekende veiligheidsvoorzieningen, maar in de afgelopen jaren werden er ook weer meer races georganiseerd. Vorige week nog vond de ‘Prologue’ als test van het FIA WK lange-afstandsracen (WEC) er plaats en ook de European Le Mans Series en het FIA WK Toerwagens (WTCC) hebben er races. Het circuit is ook regelmatig in gebruik voor clubraces en tests.

De eerste editie van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD vormt tevens de start van de tweede helft van het seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook 2015. Het evenement past perfect in de lange traditie van het circuit op het gebied van lange-afstandsraces. Ook bij deze wedstrijd treedt Hankook op als titelsponsor en exclusieve bandenleverancier. De procedures, reglementen en klassen zijn identiek aan die bij de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook. Nadere informatie over de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic Press
   • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons