van der Horst

24H Series: Na de zomerpauze wordt de actie hervat met de 24H Barccelona

Start 24H Barcelona 2015
Start 24H Barcelona 2015
Na de succesvolle tweede editie van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD eerder deze maand genieten teams en rijders van de 24H SERIES powered by Hankook nu van een welverdiende zomerpauze. Liefhebbers van lange-afstandsraces hoeven echter niet al te lang te wachten voordat de actie wordt hervat, want de volgende race staat alweer bijna voor de deur: tijdens het eerste weekeinde van september (2-4 september 2016) is het Circuit de Barcelona Catalunya gastheer voor de volgende race van de 24H SERIES powered by Hankook, de Hankook 24H BARCELONA.
Startgrid 24H Barcelona 2015
Startgrid 24H Barcelona 2015
De wedstrijd op het Spaanse Grand Prix-circuit behoort tot de populairste evenementen op de kalender van de serie. “Vorig jaar moesten we zelfs teams op een wachtlijst plaatsen, omdat we meer aanmeldingen dan startplaatsen hadden. Ook dit jaar verwachten we weer het maximaal toegelaten aantal deelnemers, maar de laatste plaatsen zijn nog beschikbaar”, zegt Daphne Gengler van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team).      

24H Barcelona 2015
24H Barcelona 2015
Vorig jaar konden al in Barcelona de eerste titelwinnaars in de 24H SERIES powered by Hankook worden gehuldigd. Dit jaar is de Spaanse race opnieuw de voorlaatste wedstrijd van het seizoen en ook ditmaal weer wordt er een intense strijd om punten en posities verwacht. De voorlopige inschrijflijst toont al tal van sterke teams, waaronder het winnende team van de recentelijk gehouden Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD, Precote Herberth Motorsport met een Porsche 991 GT3 R. Er zijn ook tal van inschrijvingen in de klassen SP2 en SP3 alsmede de 991-categorie. In de hoogste toerwagenklasse TCR rijden er niet minder dan acht SEAT Leon Cup Racers in de thuisrace van SEAT, want de fabriek in Martorell bevindt zich vlakbij het circuit van Barcelona. Ook in de andere toerwagenklassen A3, CUP1 en A2 is er sprake van sterke inschrijvingen.
 
Podium 24H Barcelona 2015
Podium 24H Barcelona 2015
Nadat alle topteams ook op Paul Ricard weer veel punten hebben gescoord, is de strijd om de algemene GT-titel spannend. Hofor Racing staat nog steeds bovenaan, maar Porsche Lorient Racing heeft slechts vier punten achterstand. In het algemeen teamklassement bij de toerwagens gaat het Team Altran Peugeot aan de leiding, gevolgd door titelverdediger Memac Ogilvy Duel Racing en de tweede Team Altran Peugeot-inschrijving. De Deense teams K-Rejser en Sally Racing staan met een identiek aantal punten op de gedeelde vierde plaats. In het algemeen rijdersklassement staan Guillaume Roman en Stéphane Ventaja, beide uitkomend voor Team Altran Peugeot, op de eerste plaats, gevolgd door het kwartet van Hofor Racing, bestaande uit Chantal Kroll, Christiaan Frankenhout, Kenneth Heyer en Michael Kroll.

Zoals gebruikelijk verzorgt het team van Radiolemans.com het commentaar tijdens de race op het Circuit de Barcelona Catalunya, terwijl TV-uitzendingen te zien zijn via Motors TV. Live-streaming van de volledige race in HD-kwaliteit is beschikbaar via www.24hseries.com/live. Nadere informatie over de Hankook 24 BARCELONA is te vinden op www.24hseries.com.   

24H Series by Creventic
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 27 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons