van der Horst

24H SERIES bereidt zich voor op 2020

Start GT 24H Dubai 2019
Start GT 24H Dubai 2019
Na de Hankook 24H PORTIMAO genieten teams en rijders in de 24H SERIES powered by Hankook nu van een welverdiende zomerpauze, voordat de reeks met de Hankook 24H BARCELONA (30 augustus-1 september) wordt voortgezet. Dat biedt een goede gelegenheid om alvast vooruit te kijken naar het komende seizoen, dat met de Hankook 24H DUBAI (9-11 januari 2020) begint.
24H Dubai 2019
24H Dubai 2019
Inmiddels gevestigd als de eerste grote 24-uursrace van ieder nieuw kalenderjaar behoeft de Hankook 24H DUBAI nauwelijks nog enige introductie. De fascinerende ambiance van Dubai is een fantastisch decor voor een spannende lange-afstandsrace op Dubai Autodrome, dat door alle rijders, zowel ambitieuze amateurs als ervaren professionals, als een echte uitdaging beschouwd wordt. Bijna 50 teams hebben zich al voor deelname ingeschreven en zo hun plaats op de startopstelling voor de 15e editie van het evenement in de Verenigde Arabische Emiraten veilig gesteld.
 
Kwalificaties 2019 Hankook 24H Dubai
Kwalificaties 2019 Hankook 24H Dubai
Als altijd zorgt het Nederlandse bureau CREVENIC, organisator en promotor van de race, voor alle logistieke aspecten die samenhangen met de deelname aan het evenement in Dubai. Om ervoor te zorgen dat teams niet met extra kosten voor hun deelname geconfronteerd worden, is het systeem van inschrijfgelden gewijzigd. Het tarief omvat standaard zeetransport naar Dubai en terug, alle officiële sessies op de baan, alle brandstof voor het evenement alsmede het gebruik van een pitbox en een exclusieve pitbox-banner die teams mogen houden als souvenir van hun deelname aan de race. Er zijn ook upgrade-pakketten met extra privé-testesessies beschikbaar.
 
Vooruitblik op 2020: twee series, licht gewijzigde klassestructuur
 
24H Dubai 2019
24H Dubai 2019
Gebaseerd op de rijke ervaring in lange-afstandsraces organiseert CREVENTIC in 2020 twee series. de 24H SERIES EUROPE en de 24H SERIES CONTINENTS, beide powered by Hankook. Voor de Europese serie moeten teams en rijders deelnemen aan tenminste twee races om in aanmerking te komen voor punten. De beste vier resultaten van het seizoen worden daarbij meegeteld. De kalender van de 24H SERIES CONTINENTS omvat de 24-uursraces in Dubai, Barcelona en op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Rijders en teams moeten aan alledrie de evenementen deelnemen om punten te kunnen scoren.   
 
Voor meer duidelijkheid heeft CREVENTIC ook enkele wijzigingen doorgevoerd in de structuur en de benaming van de klasses voor het komende seizoen. De klassen die tot dusver bekendstonden als A6-Pro en A6-Am worden voortaan aangeduid als GT3-Pro en GT3-Am. De klassen SPX en SP2 worden samengevoegd en aangeduid als GTX. In de TCE-divisie worden de klassen A3, A2 en CUP1 gecombineerd tot de TC-klasse. Bovendien is besloten om de huidige dynamische BOP (balance of performance) te vervangen door een vaste BOP per voertuigtype. Daarmee is er niet langer sprake van referentierondetijden. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

24H SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 19 juli 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons