van der Horst

24H SERIES gaat naar Oostenrijk voor eerste Hankook 12H RED BULL RING

Red Bull Ring
Red Bull Ring
Oostenrijk is een van de vier landen die dit jaar voor het eerst in de kalenders van de CREVENTIC SERIES powered by Hankook zijn opgenomen. De Red Bull Ring in Spielberg is de locatie voor de derde ronde van de 24H SERIES powered by Hankook 2017. Met het evenement laat CREVENTIC als promotor en organisator van de serie, in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) de lange traditie van lange-afstandsraces op het circuit in de deelstaat Steiermark herleven. Legendarische auto’s als de Porsche 917, de Ferrari 312, de Matra-Simca MS670, de Alfa Romeo T33 en de BMW 3.0 CSL behaalden overwinningen in de 1.000-kilometer-race op het Oostenrijkse circuit, die van 1969 tot en met 1976 meetelde voor het wereldkampioenschap voor sportwagens. Van de genoemde merken staan Ferrari, Porsche en BMW deze week aan de start van de Hankook 12H RED BULL RING, samen met een grote verscheidenheid van andere GT’s, toerwagens en 24H Specials.
  • LTF
GRT Grasser Racing Team & Hofor Racing - Lamborghini Huracan GT3 & Mercedes AMG GT3
GRT Grasser Racing Team & Hofor Racing - Lamborghini Huracan GT3 & Mercedes AMG GT3
In de klasse A6, vooral bestemd voor GT3’s, zijn in totaal 16 auto’s aangemeld. Het winnende team van de meest recente race van de 24H SERIES op Mugello zet opnieuw de vertrouwde Ferrari 488 GT3 in, maar het Tsjechische team krijgt in de klassse A6-Pro te maken met sterke tegenstand van diverse teams met Mercedes-AMG, Porsche (waaronder de racewinnaar van Dubai, Herberth Motorsport, dat revanche wil na de voortijdige uitval op Mugello) en Lamborghini. Het Oostenrijkse Lamborghini-team GRT Grasser Racing Team heeft zijn thuisbasis in Knittelfeld op een steenworp afstand van de Red Bull Ring en is natuurlijk extra gemotiveerd om voor eigen publiek goed te presteren. In de klasse A6-Am is de titelverdediger van de GT-teamtitel, Hofor Racing, dit jaar met klasse-overwinningen in Dubai en Mugello nog ongeslagen. Het Zwitserse team gaat aan de leiding in het GT-teamklassement van de 24H SERIES, maar de voorsprong op het Duitse PROsport performance bedraagt slechts twee punten. Hofor Racing neemt het in de klasse A6-Am op tegen diverse andere teams met Mercedes-AMG, Audi, Renault, Lamborghini, de Franse Vortex-silhouet-auto en de in Oostenrijk gebouwde sportwagen KTM X-Bow.
 
True Racing - KTM X-Bow GT4
True Racing - KTM X-Bow GT4
In de 991-klasse staan er vijf auto’s aan de start, ingezet door teams uit Polen, Duitsland en Oostenrijk. Vier Porsche Cup-auto’s nemen deel in de SP2-klasse, samen met een KTM X-Bow met een volledig Oostenrijkse rijdersbezetting en een MARC Focus V8 silhouet-auto. De SP3-GT4-klasse bestaat uit drie auto’s, waaronder opnieuw een KTM X-Bow. De TCR-toerwagenklasse omvat een Audi RS3 LMS, een Honda Civic en twee Peugeot 308 Racing Cup-auto’s. Een BMW M3, een Mini F56 JCW en een SEAT Leon Supercopa in de klasse A3 completeren het veld.
 
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Donderdag 6 april is gereserveerd voor de gebruikelijke privétests, waarin teams en rijders in totaal zes uur rijtijd tot hun beschikking hebben. Het evenement begint officieel op vrijdag 7 april met de vrije training van 8.30 tot 10.00 uur. De kwalificatie is opgedeeld in twee segmenten: het eerste deel van 10.15 tot 11.00 uur voor de klassen A6, 991, SPX en SP2 en het tweede deel van 10.10 tot 11.55 uur voor de klassen SP3-GT4, TCR, CUP1, A3, A2 en D1. Om 13.15 uur begint de startopstelling, gevolgd door het eerste deel van de race van 14.15 tot 17.45 uur. In de avond en nacht geldt een ‘parc fermé-regeling’ voor alle auto’s, zodat de teamleden op vrijdagavond tijd voor ontspanning hebben. Op zaterdag 8 april beginnen de activiteiten rondom de startopstelling om 8.30 uur, terwijl van 9.15 tot 17.45 uur het resterende deel van de race verreden wordt.
 
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Hankook is de exclusieve bandenleverancier en titelsponsor van het evenement. Panta racing fuels is de officiële brandstofleverancier. BRM is partner van de tijdwaarneming en stelt de trofeeën voor de prijsuitreiking ter beschikking. SPAA05 levert LED-display’s voor alle auto’s die de positie in de race weergeven. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock: DRD international voor stickers, Global Crave voor vers geperst sinaasappelsap en Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning.
 
Livetiming en livestreaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar via de website van de serie. De stream is ook te vinden op het Youtube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

--- Tijdschema Hankook 12H RED BULL RING (PDF) ---

--- Startlijst Hankook 12H RED BULL RING (PDF) ---

24H Series by Creventic Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 4 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Red Bull Ring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons