van der Horst

24H Series goes MIDDLE EAST

Start Hankook 24H Dubai 2018
Start Hankook 24H Dubai 2018
Terwijl de meeste kampioenschappen in het begin van het jaar nog alle puntjes op de i zetten, draait het dan bij Creventic al op volle toeren. Voor de veertiende maal organiseert de Nederlandse promotor de Hankook 24H Dubai, dat op korte tijd al uitgegroeid is tot volwaardige voorjaarsklassieker waar topteams op af komen. Ook voor de editie in 2019 vielen reeds meer dan 80 inschrijvingen in de bus, waaronder WRT, GRT Grasser Racing Team en recordhouder Black Falcon. Maar voor 2019 gaan ze hun verblijf toch wat verlengen dan 2 weken met de 24H MIDDLE EAST.
24H PROTO Series powered by Hankook
24H PROTO Series powered by Hankook
Sedert dit jaar geeft de 24H PROTO de aftrap op de Dubai Autodrome met de Hankook 3x3H Dubai. En ook in 2019 zullen de Proto's op 5 en 6 januari - met formatwijziging van 3x3H naar 6H - het voorprogramma zijn voor de hoofdshow die een week later van start gaat. Bijna veertien jaar geleden kwam het Nederlandse Creventic met het idee om een 24-uurs race in het Midden-Oosten. En wat toen nog een race was voor amateurs, komen nu teams van over de hele wereld naar de Verenigde Arabische Emiraten om deel uit te maken van de Hankook 24H Dubai, dat ook in 2019 zal tellen richting de Champion of the Continents. Maar in tegenstelling tot andere jaren verlengd Creventic zijn verblijf in de Emiraten.

Hankook 24H Dubai 2018
Hankook 24H Dubai 2018
Met de 24H MIDDLE EAST krijgen we een nieuw kampioenschap dat in hun uitgebreid gamma komt. Hiermee krijgen onder meer teams uit Europa de kans om hun wagen te testen met aangename temperaturen. Op drie weken tijd zullen zij twintig uur aan endurance racen afleggen op onder meer de Dubai Autodrome en het befaamde Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. En daar blijft het niet bij. Vanaf 2019 neemt het ook de organisatie op zich van de TCR Middle East. Het kampioenschap lanceerde in 2017 en met kampioenen als Josh Files (tweevoudig ADAC TCR-kampioen) en Luca Engstler (winnaar TCR Asia Series 2018) heeft het ook al een mooie reputatie opgebouwd. En hiermee gaat Creventic verder.

Kalenders Creventic 2019
Kalenders Creventic 2019
Alle manches zullen het voorprogramma vormen van de 24H MIDDLE EAST bestaande uit twee sprintraces van elk 30 minuten. Maar daar blijft het niet bij. De teams kunnen ook bonuspunten verdienen door deel te nemen aan de drie endurance-races en maakt dat dit een uniek concept is tegenover andere kampioenschappen die de officiële titel als TCR-kampioenschap mogen dragen. Creventic blijft nog open voor inschrijvingen zowel voor de Hankook 6H Dubai Proto's, de Hankook 24H Dubai als voor de 24H MIDDLE EAST en TCR Middle East. Maar geef toe, wie wil nu niet meer dan een maand vertoeven en racen onder een stralende zon?

Foto's: 24H Series powered by Hankook

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 3 november 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons