van der Horst

24H Series Paul Ricard: Pole voor Thomas Jäger in Ram Racing Mercedes

Ram Racing
Ram Racing
Met een rondetijd van 2:06,390 minuten veroverde de Duitse rijder Thomas Jäger met de Ram Racing-Mercedes-Benz SLS AMG met het startnummer 30 de pole-position voor de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD. Matteo Malucelli kwam in de Scuderia Praha-Ferrari 458 Italia GT3 met het startnummer 4 1,003 seconden tekort op de pole-position. Vanaf de tweede rij starten de nummer 33-SPS Automotive Performance-Mercedes SLS AMG van Lance David Arnold als derde en de identieke auto van HP Racing onder het startnummer 2 met Jeroen Bleekemolen als vierde.
  • De Swert Opticiens
Scuderia Praha - Ferrari 458 GT3
Scuderia Praha - Ferrari 458 GT3
Jäger zette zijn snelste tijd aan het eind van de sessie nadat Malucelli al de pits was ingereden. Bleekemolen wist in de slotfase de snelste tijd van zijn team nog aanmerkelijk te verbeteren, maar het was niet genoeg voor een plek op de eerste startrij. Nicolas Armindo, die in de nummer 7-HB Racing Team Herberth-Porsche het snelste was in de vrije training, voerde ook aan het begin van de kwalificatie de ranglijst aan, maar viel later terug naar de vierde plaats. De tijden van de beste vijf auto’s in de topklasse A6 lagen minder dan twee seconden uiteen.

De tijd van 2:11,660 minuten van Dimitri Enjalbert in de Ruffier Racing-Porsche met het startnummer 17 was genoeg voor de pole-position in de 997-klasse, die uitsluitend uit Porsches bestaat. Ook de aanvallende stijl van meervoudig GT-kampioen Emmanuel Collard, die zich gedurende de sessie met de nummer 55-Crubilé Sport-auto steeds verder verbeterde, bracht de pole-position niet meer in gevaar. Luca Rettenbacher, die tijdens de 12-uursrace op Zandvoort zo sterk voor de dag kwam, kwalificeerde de nummer 51-MSG Motorsport-Porsche als derde in de klasse.

24H Paul Ricard 2015
24H Paul Ricard 2015
Oliver Gomez veroverde in de laatste minuten de pole in de klasse SP2 met de GC Automobile GC 10 met het startnummer 150 met een tijd van 2:17,537 minuten. Met de identieke GC van het Team Alten ging Alban Varutti aanvankelijk aan kop, maar vanwege problemen met een wiel kon hij Gomez uiteindelijk geen weerwoord meer bieden. Zdeno Mikulasko werd met de ARC Bratislava-Porsche 997 Cup S onder het nummer 66 derde in de klasse.

Voor alle overige klassen was er een aparte kwalificatie. In alle klassen was er een spannende strijd met tal van positiewisselingen. Torsten Kratz was met een tijd van 2:20,823 minuten, gereden in de slotfase met zijn Securtal Sorg Rennsport-BMW E92 M3 met het startnummer 161 snelste in de klasse SP3. Fredrik Blomstedt was met de Nova Race-Ginetta G50 met het nummer 206 lange tijd snelste in de klasse, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede startplaats. Sébastien Dussoillets tijd van 2:21,020 minuten, die hij al vroeg neerzette, was genoeg voor de pole-position in de klasse A3T met de SEAT Leon Cup Racer met het startnummer 100 van het lokale Franse team Motorsport Development. Ook een slotaanval van het team Memac Ogilvy Duel Racing in de SEAT Leon Cup Racer met het startnummer 95 bracht de pole niet meer in gevaar.

Automotive Performance - Mercedes SLS AMG
Automotive Performance - Mercedes SLS AMG
Bernd Küpper reed al vroeg in de sessie met de nummer 75-Hofor-Küperracing-BMW E46 M3 een tijd van 2:25,429 minuten en bleef daarmee bovenaan in de klasse A5. Maciej Dreszer pakte in 2:31,948 minuten de pole in de CUP1-klasse voor BMW M235i Racings voor het team Mission Possible met het nummer 70. In de klasse A2 was er een spannende strijd tussen Martin Byford met de nummer 76-Synchro Motorsport-Honda Civic Type-R en Mads Christensen met de nummer 126-Team Sally Racing-Renault Clio Cup III, waarbij de Britse Honda met 2:34,090 minuten als snelste uit de bus kwam.

Het belooft een spannende race te worden met een goede strijd in het hele veld, want de tijden van de snelste twee teams in alle klassen lagen nergens meer dan zo’n 1,2 seconden uit elkaar.

De Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD start op zaterdag 11 juli om 14.30 uur lokale tijd. Live-video- en -audio-streaming is gedurende de volledige race beschikbaar via www.24hseries.com. Motors TV zendt zes uur lang live uit. Ook zijn er regelmatig updates via Twitter (@24HSERIES) en Facebook (24H Series). Nadere informatie over de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24H Series by Creventic Press  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons