van der Horst

24H SERIES powered by Hankook komt met spectaculaire kalender voor 2020

2019 Hankook 24H Barcelona
2019 Hankook 24H Barcelona
Vier actuele Formule 1-circuits, een vroegere Grand Prix-accommodatie, een spannende nieuwe locatie met volop prestige en een andere zeer populaire bestemming: dat zijn de ingrediënten van de spectaculaire kalender van de 24H SERIES powered by Hankook voor 2020. De serie handhaaft zijn succesvolle evenementen op Dubai Autodrome, het Circuit de Spa-Francorchamps, het Circuit de Barcelona-Catalunya en het Circuit of The Americas in Austin, Texas en voegt daaraan wedstrijden op twee wereldberoemde circuits toe: het Autodromo Nazionale Monza in Italië en de legendarische Nürburgring in de Duitse Eifel krijgen volgend jaar beide hun eerste race van de 24H SERIES. De laatste nieuwe aanwinst is de Anneau di Rhin in de Franse Elzas-regio, het vroegere testcircuit van het beroemde merk Bugatti. Opnieiw zijn er twee aparte kampioenschappen, beide powered by Hankook: de 24H SERIES Europe en de 24H SERIES Continents.
2019 Hankook 24H Dubai
2019 Hankook 24H Dubai
“We luisteren altijd met aandacht naar de reacties die we van rijders en teams krijgen. We streven ernaar om hen de best mogelijke ervaring te bieden”, zegt Ole Dörlemann van CREVENTIC, het Nederlandse bureau dat optreedt als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook. “Een van de dingen die ze ons duidelijk gemaakt hebben, is dat ze het aantal 24-uursrace graag verminderd wilden zien, om de speciale status van zulke evenementen te onderstrepen. Daarom houden we onze traditionele 24-uursraces in Dubai, Barcelona en op het Circuit of The Americas en hebben gekozen voor een duur van twaalf uur voor de overige wedstrijden.”
 
Dubai, Barcelona en COTA tellen voor 24H SERIES Continents
 
Hankook 24H COTA
Hankook 24H COTA
De wedstrijden op het Dubai Autodrome, het Circuit de Barcelona-Catalunya en het Circuit of The Americas zijn ook de drie evenementen waarbij punten gescoord kunnen worden voor de 24H SERIES Continents powered by Hankook. Traditioneel begint het seizoen in het tweede weekeinde van januari in de Verenigde Arabische Emiraten met de 15e editie van de Hankook 24H DUBAI (9-11 januari). Het evenement op het Dubai Autodrome is de Aziatische ronde van de serie. Na de zomerpauze vindt de Europese wedstrijd plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya in de vorm van de Hankook 24H BARCELONA (4-6 september). Het seizoen wordt afgesloten met de Hankook 24H COTA USA (13-15 november) op het Circuit of The Americas in Austin, Texas, in de Verenigde Staten.
 
Vijf verschillende landen, drie nieuwe circuits voor 24H SERIES Europe
 
2019 Hankook 12H Spa
2019 Hankook 12H Spa
Het Autodromo Nazionale Monza behoeft nauwelijks nog nadere introductie. Prachtig gelegen in het koninklijke park van Monza en met prima verbindigingen naar de nabijgelegen stad Milaan omvat het hoge-snelheidscircuit beroemde passages als Parabolica en Lesmo. Op 27-28 maart organiseert CREVENTIC op dit beroemde circuit de eerste editie van de Hankook 12H MONZA, de eerste race van de 24H SERIES Europe powered by Hankook 2020. Daarna volgt een race in de Belgische Ardennen, de Hankook 12H SPA (1-2 mei). De tweede editie van de TCR SPA 500, de jaarlijkse aparte lange-afstandsrace voor TCR-toerwagens, vindt tijdens hetzelfde weekeinde plaats, zodat het een bijzonder evenement wordt.
 
Het volgende nieuwe circuit op de kalender is de 3,6 km lange Anneau du Rhin tussen de steden Colmar en Mulhouse in de Franse Elzas-regio, dichtbij Duitsland en Zwitserland. Hier vindt van 11-13 juni de eerste editie van de Hankook 12H ALSACE plaats. De 24H SERIES powered by Hankook wordt de eerste internationale serie, die op dit circuit na volledige FIA-homologatie een wedstrijd houdt. De race wordt gecombineerd met een hoog aangeschreven jaarlijks automobiel lifestyle-evenement waarvan de historie teruggaat tot 1964.
 
24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
In 2020 organiseert CREVENTIC ook voor het eerst een race in Duitsland en waar kan dat beter dan op de legendarische en wereldberoemde Nürburgring? Op het Grand Prix-circuit vindt op 11 en 12 juli de eerste editie van de Hankook 12H NÜRBURGRING plaats, waarbij de race verreden wordt op de zondag na de vijfde race van het populaire Duitse VLN-lange-afstandskampioenschap. Daarmee kunnen teams beide races combineren. Het seizoen van de 24H SERIES Europe powered by Hankook wordt afgesloten met de Hankook 24H BARCELONA (4-6 september).
 
Hier de kalenders op een rij:
 
24H SERIES Europe powered by Hankook
27-28 maart  Hankook 12H MONZA                                         
1-2 mei  Hankook 12H SPA / TCR SPA 500
11-12-13 juni  Hankook 12H ALSACE 
11-12 juliHankook 12H NURBURGRING
4-6 september  Hankook 24H BARCELONA
 
24H SERIES Continents powered by Hankook
9-11 januari         Hankook 24H DUBAI
4-6  september     Hankook 24H BARCELONA
13-15 november      Hankook 24H COTA USA

Persbericht 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 25 september 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons