van der Horst

24H Series Powered by Hankook maakt zich op voor de zomer

Herstart 2018 Hankook 12H Silverstone
Herstart 2018 Hankook 12H Silverstone
Terwijl de meeste Europese competities nog moeten starten aan hun seizoen, draait de 24H Series Powered by Hankook al op volle toeren. Met de Dubai 24 Hours zag men al een hele mooie grid met maar liefst 90 wagens, verdeeld over de 24H GT Series en de 24H TCE Series. Een week daarvoor werd de 24H Proto Series ook al op gang geschoten met de 3x3H Dubai. Daarna werd in begin maart het Europese luik van het seizoen geopend met respectievelijk de 12H en 24H Silverstone voor de GT’s, Proto’s en Tourwagens. Nu komen we aan de fase in het kampioenschap waar er in vier maanden maar liefst drie races op het menu staan en de eerste race staat gepland onder de Spaanse zon.
  • Dreamdrive
Simpson Motorsport - Ginetta G57
Simpson Motorsport - Ginetta G57
De Hankook 12H Navarra maakt zijn debuut op de kalender van de door Creventic georganiseerde series. Het Circuito do Navarra in Los Arcos is dan ook geen onbekende voor de fervente motorsportfan. Het circuit, dat nog maar acht jaar bestaat, heeft al een roemrijke geschiedenis door gastheer te zijn voor onder meer de Blancpain Endurance Series en voorheen de FIA GT Series in 2013. Nu, na vijf jaar rust, zullen er weer GT’s, vergezeld door de Proto’s, het tracé onveilig maken in het noorden van Spaanse. Op zaterdag 21 april zullen de kwalificaties doorgaan en de race zal zondag 22 april om 12 uur starten om dan te racen tot de geblokte vlag om middernacht.

Start 12H Imola
Start 12H Imola
Een maand later trekt de 24H Series richting la Bella Italia om op het wereldberoemde Autodromo Enzo e Dino Ferrari de Hankook 12H Imola te betwisten. Het circuit, dat jarenlang op de Formule 1-kalender bekend stond als de Grote Prijs van San Marino, opent voor de tweede maal zijn deuren voor de 24H Series. Dit jaar zal de race belang hebben voor zowel de GT Series als de TCE Series. De kwalificaties en de start zullen doorgaan op vrijdag 25 mei. Na de eerste vier uur zullen alle wagens richting parc fermé trekken, om dan op zaterdag 26 mei de overige acht uren te volmaken.

Start Hankook 24H PORTIMAO
Start Hankook 24H PORTIMAO
In juli trekken we terug naar het Iberisch schiereiland, meer bepaald naar de Algarve in Portugal. Daar zal het startschot gegeven worden voor de Hankook 24H Portimão. Deze race staat eveneens voor de tweede maal op het kalender. Maar tegenover vorig jaar krijgt het Autódromo Internacional do Algarve maar liefst alle drie de series op bezoek. De 24H Proto Series krijgt net zoals in Dubai drie races van drie uur voorgeschoteld op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli. Daarna zal zaterdag om 15 uur het startschot gegeven worden voor de 24H Portimão. Dit jaar zal de race niet alleen tellen voor het Europees kampioenschap maar ook voor het nieuw gevormde Championship of the Continents. Met andere woorden: vier maanden endurance races zoals de 24H Series het betaamt.

Foto's: 24H Series powered by Creventic  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons