van der Horst

24H Series: QSR wil de goede lijn doortrekken tijdens 24U Paul Ricard

QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
We schrijven januari 2016. Het QSR-WCB Racing Team debuteert in de 24H Series tijdens de ondertussen befaamde etmaalrace in Dubai. De manier waarop zal bij de rijders en het team niet snel vergeten worden, want de BMW M235i van QSR ging meteen met de winst aan de haal in de klasse Cup1. Nu wil men bij QSR graag een vervolg breien aan het succesverhaal in de 24H Series met een sterke prestatie tijdens de 24U Paul Ricard. Deze wedstrijd wordt komend weekend afgewerkt in het Franse Zuiden, op de schitterende omloop met de blauwe strepen, de Paul Ricard Hi Tech Test Track. Het QSR Team van Stefaan Schoonjans werkt net zoals in Dubai ook deze keer de race af met vijf rijders.
  • Hamofa Performance
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
Jimmy De Breucker en Luc Moortgat zijn opnieuw van de partij”, opent een optimistische teambaas Stefaan Schoonjans. “Ze krijgen in Frankrijk het gezelschap van Patrick Zeeuws, Rodrigue Gillion en Bart Van Haeren. Elk van deze vijf rijders is ondertussen vertrouwd met het team en met de wagen. Ondanks het feit dat het pas onze tweede race is in de 24H Series en dat de omloop voor ons team een grote onbekende is, zakken we met ambitie af naar het Zuiden. Even goed doen als bij ons debuut in Dubai zou natuurlijk schitterend zijn, maar we zijn ons ervan bewust dat zoiets van veel factoren afhankelijk is. We hebben ondertussen bewezen dat onze BMW M235i een etmaalrace aan kan en in onze vijf rijders heb ik ook veel vertrouwen. Zelf ben ik al vanaf de dinsdag ter plaatse, aangezien we ook gebruik gaan maken van de mogelijkheid die Curbstone Track Events ons via hun trackday biedt om op woensdag al wat circuitverkenning op te doen en extra testen af te werken op Circuit Paul Ricard
 
Bart Van Haeren was er in Dubai niet bij maar tekent wel paraat voor de race komend weekend. “Al zullen Jimmy en ik er woensdag nog niet zijn bij de eerste circuitverkenning, want we hebben beiden nog verplichtingen. Vanaf donderdag zijn we natuurlijk wel van de partij. Niet enkel voor mezelf maar ook voor de andere rijders van het QSR Team wordt het een uitdaging, maar wel eentje waar we naar uitkijken. We hopen ook nu weer met de #148 BMW M235i de wedstrijd zonder veel problemen te kunnen volmaken en hoog te eindigen.
 
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
Het Circuit Paul Ricard in Le Castellet werd in 1969 aangelegd en werd genoemd naar nogal excentrieke Pastisproducent, die de omloop financierde. Tussen 1971 en 1990 werd er diverse malen de Franse Grand Prix F1 verreden. Maar zelfs na diverse verbouwingen en moderniseringen is de 1,8km lange Mistral Straight nog steeds kenmerkend voor de omloop, die over de meest moderne faciliteiten beschikt. Op vrijdag 15 juli is het programma gevuld met vrije training, kwalificatie en een nachttraining. Een dag later, zaterdag 16 juli, is er om 11u00 korte warm up sessie, waarna om 14u30 de etmaalrace op gang geschoten wordt, om 24 uren later op zondagnamiddag afgevlagd te worden.

QSR-WCB Racing Team pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 12 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons