van der Horst

24H Series richting MUGELLO en RED BULL RING

Start Hankook 12H Mugello 2016
Start Hankook 12H Mugello 2016
Slechts enkele weken na de twaalfde editie van de Hankook 24H DUBAI als succesvolle seizoensstart van de 24H SERIES powered by Hankook gaat de aandacht nu uit naar de volgende twee races van het seizoen, die teams en rijders naar Midden-Europa voeren. Als volgende staat de Hankook 12H MUGELLO (17-18 maart) in de prachtige omgeving van Toscane in Italië op het programma, gevolgd door de eerste race van het jaar op een circuit dat nieuw is voor de CREVENTIC-serie: de Hankook 12H RED BULL RING op het gelijknamige Grand Prix-circuit in het Oostenrijkse Spielberg. Beide races worden in twee delen opgesplitst, met de eerste vier uren van de race op vrijdag en de resterende acht uren op zaterdag, zodat alle teamleden tussendoor de gelegenheid tot ontspanning hebben. Inschrijven is nog mogelijk voor beide wedstrijden, waarbij de tweede vroege inschrijving voor de Hankook 12H RED BULL RING op 10 februari sluit. Voor beide evenementen vormt de GT Retro Series, een serie voor GT-auto’s van voor 2015, een aanvulling op het programma. Voor alle races is er live-streaming in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com op de website van de serie. Ook zijn er live-uitzendingen via Motor Trend.
Finish Hankook 12H MUGELLO 2016
Finish Hankook 12H MUGELLO 2016
De Hankook 12H MUGELLO vond in 2014 voor het eerst plaats en is inmiddels een vaste waarde op de kalender van de 24H SERIES powered by Hankook geworden. Het uitdagende circuit van het Autodromo Internazionale del Mugello is bij rijders en teams geliefd, niet in de laatste plaats ook vanwege de vele voordelen die Italië en Toscane te bieden hebben. Vorig jaar won het Nederlandse team V8 Racing de race met een Renault RS01 FGT3, bestuurd door vader en zoon Luc en Max Braams, Miguel Ramos en Nicky Pastorelli. Het V8 Racing-team was succesvol, nadat de Optimum Motorsport-Audi, die het grootste deel van de tijd aan de leiding reed, met minder dan 90 minuten te gaan was uitgevallen met een defecte versnellingsbak. In totaal gingen er vorig jaar in Mugello 63 auto’s van start. Voor de race van dit jaar wordt een startveld van vergelijkbare omvang verwacht. Teams die aan de race willen deelnemen, kunnen hun inschrijvingen nog inzenden.
 
24H SERIES powered by Hankook zet traditie van lange-afstandsraces in Oostenrijk voort
 
Red Bull Ring
Red Bull Ring
Oostenrijk is het gastland voor de derde race van het seizoen, de première van de Hankook 12H RED BULL RING. Oorspronkelijk bekend als de Österreichring werd het circuit temidden van de heuvels van Steiermark in 1969 geopend. Op het circuit vond van 1970 tot 1987 en, na de inkorting, van 1997 tot 2003 de Oostenrijkse Formule 1-Grand Prix plaats. Na nog een reconstructie werd het circuit in 2011 heropend, de Formule 1 keerde er in 2014 terug. Tussen 1969 en 1976 telde de 1000-km-race op de Österreichring mee voor het wereldkampioenschap voor sportwagens. In zekere zin zet de Hankook 12H RED BULL RING dus de traditie van lange-afstandsraces op dit circuit voort. Ook voor dit evenement kunnen teams zich nog inschrijven, tot en met 10 februari geldt er nog een gereduceerd tarief voor vervroegde inschrijving in tweede termijn.
 
GT Retro Series als nieuwe supportklasse
 
Hankook 12H MUGELLO 2016
Hankook 12H MUGELLO 2016
Vanaf de race in Mugello verrijkt de GT Retro Series als nieuwe supportklasse het evenementenpakket van de 24H SERIES powered by Hankook. Deelname aan deze serie staat open voor GT-auto’s volgens GT2- of GT3-reglement en Specials die voor 2015 gebouwd zijn. Na Mugello is de GT Retro Series er ook bij de 24H SERIES-races op de Red Bull Ring, Circuit Paul Ricard, Imola en Portimao bij.

24H Series by Creventic Press
   • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons