van der Horst

24H Silverstone: RS Connect-SEAT het snelst, maar JR Motorsport-BMW start vanaf de pole-position

JR Motorsport - BMW E90 M3
JR Motorsport - BMW E90 M3
De RS Connect SEAT Leon Cup Racer (#144, Lea Hodson/Jacob Hodson/Adam Jones/Gavin Jones) was het snelst in de kwalificatie voor de Hankook 24H SILVERSTONE, de première van de nieuwe Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook van CREVENTIC. Adam Jones zette met 2:16,295 minuten de snelste tijd op het koude, maar droge Britse Grand Prix-circuit.
Red Camel-Jordans.nl - SEAT
Red Camel-Jordans.nl - SEAT
De Red Camel-Jordans.nl-SEAT (#303, Bert de Huis/Ivo Breukers/Rik Breukers) greep met een verschil van 0,471 seconden naast de pole-position en kwalificeerde zich als tweede. Achter de beide SEATs uit de TCR-klasse werd de JR Motorsport-BMW E90 M3 (#102, Christoph Ulrich/Steven Liquorish/Bob Herber/Martin Lanting) als derde geklasseerd, maar start niettemin vanaf de pole-position. De twee snelste SEATs en de Zest Racecar Engineering-SEAT (#130, Lucas Orrock/Andew Hack/Jon Cullom/Rob Cullom) voldeden niet aan de minimale wagenhoogte en worden daarom teruggeplaatst naar het einde van de grid in hun klasse, wat overeenkomt met de plaatsen 14 tot en met 16 in het algemeen klassement.        

RS Connect - SEAT Leon Cup Racer
RS Connect - SEAT Leon Cup Racer
Terwijl één auto uit de SP Touring-klasse daarmee de pole-position erfde, hadden twee andere potentieel snelle SP Touring-auto’s problemen. De Vortex 10.2-BMW silhouet-auto (#203, Kurt Thiel/Jeremy Reymond/Cyril Calmon/Lionel Amrouche), nu voorzien van een 3,5-liter Renault-Nissan V6-motor, kwam in de slotfase op de baan tot stilstand. De Team ABBA Rollcentre Racing-BMW M3 V8 (#246, Richard Roberts/Charles Lamb/Martin Short/Richard Neary) kwam niet eens tot een rondetijd nadat in de ronde na het verlaten van de pits al een aandrijfas brak. De één uur durende sessie werd bovendien onderbroken door een code-60-fase en een rode vlag, omdat de AREA/Owens Endurance Honda Civic (#168, Endaf Owens/Carl Swift/Rob Howard/Mark Harris) uit een grindbak gesleept moest worden.    

In de zes klassen gingen de rijders niet alleen op jacht naar snelle tijden, maar probeerden ook hun baankennis uit te breiden. Voor vele van de 41 deelnemende teams is het 5,890 kilometer lange circuit van Silverstone onbekend terrein.

Achter de auto’s uit de TCR- en de SP Touring-klasse was de Cor Euser Racing-BMW M3 (#71, Del Bennett/Tom Webb/Craig Wilkins/Dom Bastien/Cor Euser) de snelste A3-auto op de negende plaats in het algemeen klassement. Teameigenaar Cor Euser zette zelf de tijd.   

24H Silverstone
24H Silverstone
In de CUP1-klasse voor BMW M235i Racing Cup-auto’s eindigde JJ Motorsport (#154, Mark Poole/Richard Abra/Timur Sardarov/Mark Lemmer) bovenaan. Richard Abra veroverde de 17e plaats algemeen met een marge van vijf plaatsen op de enige concurrenten in de klasse, de DUWO Racing-BMW (#235, Adrian Watt/Chris Wilson/Philip Harris/Alexander W. Wetzlich/Jean-Marie Dumont).  
Jacob Kristensen behaalde met de Team K-Rejser-Peugeot RCZ (#171, Jens Mølgaard/Thomas Sørensen/Jan Engelbrecht/Jacob Kristensen) de eerste plaats in de klasse A2 als 24e algemeen.

Twee plaatsen verder naar achteren was de BMW 120D van het Belgische RECY RACING TEAM (#194, Jan de Vocht/Johan van Loo/Wim Meulders/Thomas Piessens/Erik Crabbe) het snelst in de D1-klasse voor auto’s met dieselmotoren.  

De race start om 16.00 uur en eindigt op zondag om 16.00 uur. Motors TV verzorgt live-uitzending van het evenement van zaterdag 15.30 tot zondag 16.30 uur. Er zijn ook regelmatige updates via Twitter (@24HSERIES) en Facebook (24H Series). Er is ook live-streaming in HD-kwaliteit via de website van de serie, www.24hseries.com. Het team met de experts van Radiolemans.com is ter plekke voor deskundig commentaar. Nadere informatie over de Hankook 24H SILVERSTONE is te vinden op www.24hseries.com.

24HSeries by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 1 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Silverstone.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons