van der Horst

24H Silverstone: TCES start dit weekeinde

TCES start dit weekeinde met Hankook 24H Silverstone
TCES start dit weekeinde met Hankook 24H Silverstone
De eerste editie van de Hankook 24H SILVERSTONE van komend weekeinde (1-3 april 2016) vormt tevens de start van de nieuwe Touring Car Endurance Series powered by Hankook. Het Nederlandse bureau CREVENTIC laat de traditie van 24-uursraces op Silverstone weer opleven en heeft de taak van promotor en organisator van het evenement overgenomen. Daarbij is het doel om de toekomst van de race op lange termijn veilig te stellen door de internationale uitstraling te versterken. Het aantal van 21 verschillende nationaliteiten onder de teams en rijders met 43 auto’s op de voorlopige inschrijflijst is het resultaat van deze inspanningen. “We zijn zeer tevreden met de grote belangstelling voor deze race. Dat we voor de eerste Hankook 24H SILVERSTONE bijna 45 auto’s hebben, is een groot succes”, zegt Natasha Mark namens CREVENTIC.
24H Silverstone
24H Silverstone
Aangespoord door de vele positieve reacties na de aankondiging van de race op Silverstone als een evenement uitsluitend voor toerwagens besloot CREVENTIC de race een onderdeel van een aparte serie te maken. Zo vormt het evenement de seizoensstart van de nieuwe Touring Car Endurance Series powered by Hankook. Tegelijkertijd telt de race op Silverstone ook mee voor het algemeen rijders- en teamklassement alsmede de Ladies’ Cup van de 24H SERIES powered by Hankook, waarvoor het na de Hankook 24H DUBAI in januari en de Hankook 12H ITALY-MUGELLO van medio maart al de derde wedstrijd van het seizoen is.
 
TCES 24H Silverstone 2016
TCES 24H Silverstone 2016
Met de klassen A2, A3, CUP1, D1,SP-Touring en TCR staan er bij de Hankook 24H SILVERSTONE zes verschillende toerwagencategorieën aan de start. De klasse A2 is bestemd voor compacte toerwagens als de Renault Clio (waaronder één van de regerend teamkampioen in de klasse A2 van de 24 SERIES, presenza.eu Racing Team Clio), Toyota GT86, Honda Civic en Peugeot RCZ. De klasse A3 staat open voor grotere toerwagens en biedt een goede mix met auto’s van de merken BMW, Honda, SEAT, Volkswagen en Peugeot. De klasse CUP1 is exclusief voorbehouden aan BMW M235i Racing Cup-auto’s, terwijl toerwagens met dieselmotoren in de vorm van de klasse D1 over hun eigen categorie beschikken. Toerwagens die in geen van de andere klasses passen, mogen deelnemen in de divisie SP-Touring, waarin twee BMW’s en een Vortex-silhouet-auto op de lijst staan. De TCR-klasse tenslotte is voor auto’s volgens het internationaal steeds populairder wordende TCR-reglement. Hier komt het winnende team van het algemeen teamklassement van de 24H SERIES, Memac Ogilvy Duel Racing uit Libanon, met de beproefde SEAT Leon Cup Racer in actie.
 
24H Silverstone
24H Silverstone
“We hebben teams van ver weg: Indonesië, Canada, Nieuw-Zeeland, Pakistan en de Verenigde Staten, maar we zijn natuurlijk ook zeer verheugd met het grote aantal teams uit Groot-Brittannië en Ierland en vele nieuwe inschrijvers”, zegt Natasha Mark van CREVENTIC. “Bovendien is het programma van het evenement zeer aantrekkelijk met diverse raceklasses in het voorprogramma en volop activiteiten op de baan en in de paddock, waaronder een handtekeningsessie. We verheugen ons zeer op dit evenement en we zijn vastbesloten om er met elkaar een succes van te maken.”
 
24H Silverstone
24H Silverstone
Donderdag 31 maart is gereserveerd voor voorbereidingen en twee optionele privétests. De officiële actie op de baan voor de Hankook 24H SILVERSTONE start op vrijdag 1 april met de vrije training van 9.35 tot 11.05 uur. De plaatsen in de startopstelling worden verdeeld tijdens de kwalificatie van 13.50 tot 14.50 uur. Van 19.30 tot 21.00 uur vindt er een avondtraining plaats. De warm-up voor de Hankook 24H SILVERSTONE wordt gehouden op zaterdag 2 april van 11.40 tot 12.10 uur. De race start om 16.00 uur (alle tijden lokaal in Groot-Brittannië, Midden-Eeuropese tijd is één uur later).
 
Motors TV verzorgt live-uitzending van het evenement op zaterdag 2 april van 16.30 uur tot middernacht en op zondag 3 april van middernacht tot 17.30 uur Midden-Europese tijd. Het team met de experts van Radiolemans.com is ter plekke voor deskundig commentaar. Er is ook live-streaming in HD-kwaliteit via de website van de serie, www.24hseries.com en www.touringcarenduranceseries.com. Hankook is titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. SPAA05 levert de LED-displays die de posities van de diverse auto’s in de race weergeven. BRM is de officiële partner voor de tijdwaarneming en stelt tevens de trofeeën voor de prijsuitreiking beschikbaar. Ook heeft het merk een eigen verkoopstand in het rennerskwartier, evenals Showtrax, Racing Sportiva, Stand21, TM Performance en Speedcom. Nadere informatioe over de Touring Car Endurance Series powered by Hankook is te vinden op www.touringcarenduranceseries.com en www.24hseries.com.

Creventic Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 30 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Silverstone.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons