van der Horst

24H Silverstone: Team Bleekemolen-SEAT Leon leidt na drie uren

Start 12H Silverstone 2016
Start 12H Silverstone 2016
De eerste drie uren van de Hankook 24H SILVERSTONE, de eerste race van de door CREVENTIC georganiseerde nieuwe Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook, zijn achter de rug. Na een turbulente startfase rijdt de Team Bleekemolen-SEAT Leon Cup Racer (#127, Sebastiaan Bleekemolen/Melvin de Groot/Pim van Riet/Dennis de Borst) aan de leiding van het veld met 41 toerwagens.
Team Bleekemolen - SEAT Leon Cup Racer
Team Bleekemolen - SEAT Leon Cup Racer
Dicht daarchter volgt het kampioensteam van de 24H SERIES 2015, de Memac Ogilvy Duel Racing SEAT Leon Cup Racer (#1, Ramzi Moutran/Nabil Moutran/Sami Moutran/Phil Quaife). Achter de twee SEATs volgens TCR-reglement volgt de JR Motorsport-BMW E90 M3 (#102, Martin Lanting/Bob Herber/Steven Liquorish/Christoph Ulrich)  als de snelste SP Touring-auto. Uiteenlopende classificaties en strategieën werpen het veld door elkaar. Een tijdlang reed zelfs een auto met dieselmotor aan de leiding. In de top tien zijn drie klassen vertegenwoordigd.   

JR Motorsport
JR Motorsport
Met tal van wisselingen aan de leiding en typische toerwagengevechten namen de beide SEATs en de JR Motorsport-BMW in de startfase al een prominente plaats in. Toen ze de pits binnenkwamen, nam de Saxon Motorsport-BMW 135D GTR (#117, Nick Barrow/David Robinson/Clint Bardwell/Neil Primrose) met dieselmotor de leiding over. De startrijder David Robinson reed bijna de maximale stintlengte van twee uur met één tank brandstof, maar inmiddels is de BMW teruggevallen naar de vijfde plaats.  

De eerste uren vlogen voorbij met een blauwe hemel boven het 5,980 kilometer lange circuit van Silverstone. De enige storende factor was een korte code-60-periode nadat de Kinetic Racing Seat Leon Supercopa (#122, Mike Nash/Graham Saul/Abdulaziz Abdulla/Hamad Saeed Al-Asam/Dave Ward) de achterbumper verloren had.  

Red Camels Jordans Seat
Red Camels Jordans Seat
De Team ABBA with Rollcentre Racing-BMW M3 V8 (#246, Richard Neary/Richard Roberts/Charles Lamb/Martin Short) rijdt al op de zesde plaats. Vanaf de laatste plaats op de grid stormde Richard Neary door het veld, nadat het team vanwege een gebroken aandrijfas in de kwalificatie geen tijd had kunnen neerzetten.  

In de klasse A3 rijdt de Team Altran-Peugeot 208 GTi (#208, Guillaume Roman/Thierry Blaise/Stéphane Ventaja/Bradley Philpot/Sarah Bovy) aan de leiding op de zevende plaats in het algemeen klassement. De auto die in de klasse A3 vanaf de pole-position startte, de Cor Euser Racing-BMW M3 (#71, Cor Euser/Dom Bastien/Craig Wilkins/Tom Webb/Derek Bennett), heeft al zeven ronden achterstand.   

RS Connect
RS Connect
Met zijn grote reikwijdte is de Team K-Rejser-Peugeot RCZ RCZ (#171, Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht/Thomas Sørensen/Jens Mølgaard) als leider in de klasse A2 al opgeklommen tot de 13e plaats algemeen.

De JJ Motorsport-BMW M235i Racing Cup (#154, Mark Lemmer/Timur Sardarov/Richard Abra/Mark Poole) heeft een comfortabele voorsprong op zijn enige concurrent in de CUP1-klasse, de DUWO Racing BMW (#235, Jean-Marie Dumont/Alexander W. Wetzlich/Philip Harris/Chris Wilson/Adrian Watt).  

In de D1-dieselklasse leidt de RECY RACING TEAM BMW 120D (#194, Jan de Vocht/Johan van Loo/Wim Meulders/Thomas Piessens/Erik Crabbe) op de 17e plaats in het algemeen klassement.

Startgrid Hankook 24H Silverstone
Startgrid Hankook 24H Silverstone
Motors TV zendt de volledige race live uit. Er zijn ook regelmatige updates via Twitter (@24HSERIES) en Facebook (24H Series). Er is ook live-streaming in HD-kwaliteit via de website van de serie, www.24hseries.com. Het team met de experts van Radiolemans.com is ter plekke voor deskundig commentaar. Nadere informatie over de Hankook 24H SILVERSTONE en de overige evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden op www.24hseries.com.


24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 2 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Silverstone.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons