van der Horst

24H Silverstone: 34 auto’s klaar voor de start

Start 24H Silverstone 2016
Start 24H Silverstone 2016
Nadat vele toerwagenteams al deelnamen aan de eerste twee wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook, kunnen ze nu voor het eerst dit jaar meestrijden om de algehele overwinning meestrijden, want de 24H TOURING CAR ENDURANCE (TCE) SERIES powered by Hankook gaat van start met de Hankook 24H SILVERSTONE (31 maart-2 april). In totaal staan er 34 teams in de startopstelling, waarbij twee derde van het veld in aanmerking komt voor de overwinning in het algemeen klassement.
  • LTF
24H Silverstone 2016
24H Silverstone 2016
Dat belooft spannende competitie op het beroemde circuit in het graafschap Northamptonshire. “Silverstone is voor ons bijzonder, want daar hadden we vorig jaar onze eerste race uitsluitend voor toerwagens. Dat was de start van onze 24H TCE SERIES powered by Hankook en nu zijn we verheugd dat we er terugkeren voor het tweede seizoen van de serie en opnieuw een prima evenement op Silverstone”, zegt Natasha Mark van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H TCE SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team).
 
Startgrid Hankook 24H Silverstone
Startgrid Hankook 24H Silverstone
Gebaseerd op de vorig jaar opgedane ervaring heeft de organisatie van de serie het reglement licht aangepast, zodat ook auto’s uit de SP3-GT4-klasse kunnen deelnemen aan wedstrijden van de 24H TCE SERIES. Uitgaand van de beproefde ‘balance of performance’ wordt verwacht dat SP3-GT4-auto’s en auto’s uit de TCR-klasse als de hoogste toerwagendivisie in de serie over de afstand van een twaalf- of 24-uursrace op een gelijkwaardig niveau de strijd kunnen aangaan. Zodoende wordt verwacht dat de algehele winnaar op Silverstone ofwel uit de TCR-klasse met 15 ingeschreven auto’s, ofwel uit de SP3-GT4-klasse met zes auto’s zal komen. Het Britse Team ABBA with Rollcentre Racing, dat vorig jaar de Hankook 24H SILVERSTONE won, keert terug in een poging om dit succes te herhalen. Opnieuw zet het team zijn vertrouwde BMW M3 V8 in, nu echter in de SP3-GT4-klasse. Andere auto’s in deze klasse zijn een BMW 1M, een Porsche Cayman GT4, een Lotus Exige met tweeliter-turbomotor en twee Ginetta’s, een G50 en een G55.
 
Impressie 24H Silverstone 2016
Impressie 24H Silverstone 2016
De TCR-klasse bestaat uit twee Audi’s RS 3 LMS, een Volkswagen Golf GTi TCR en twaalf SEATs Leon Cup Racer. De Volkswagen, die wordt ingezet door het Zweedse Lestrup Racing Team, komt voor het eerst in de CREVENTIC SERIES in actie. Het Nederlandse team Red Camel-Jordans.nl, dat vorig jaar op Silverstone de TCR-klasse won en als tweede algemeen eindigde, brengt een gloednieuwe SEAT Leon Cup Racer aan de start. Na TCR-klasseoverwinningen in Dubai en Mugello is de Audi RS 3 LMS dit jaar nog ongeslagen in de CREVENTIC SERIES, dus het wordt interessant om te zien of andere merken in Silverstone met de eer kunnen gaan strijken. De klasse A3 bestaat uit zeven auto’s: drie BMW’s, twee Honda’s, een Mini en een SEAT. Vier BMW M235i Racing Cup-auto’s zijn ingeschreven in de CUP1-klasse, terwijl een Renault en een Honda uit de klasse A2 het deelnemersveld completeren.

24H Silverstone
24H Silverstone
De vrije training voor de Hankook 24H SILVERSTONE vindt op vrijdag 31 maart van 9.30 tot 11.00 uur plaats, gevolgd door de kwalificatie van 14.00 tot 15.00 uur en de avondtraining van 19.30 tot 21.00 uur. Op zaterdag 1 april is er van 11.30 tot 12.00 uur een warm-up, de race begint om 16.00 uur (alle tijden lokale tijd in Groot-Brittannië). De Super 7 Inter Series werkt op zaterdag twee races af. Hankook is titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. Panta racing fuels is de officiële brandstofpartner. BRM is de officiële partner van de tijdwaarneming en levert de trofeeën voor de prijsuitreiking. De volgende ondernemingen zijn in het rennerskwartier aanwezig met verkoop- en servicestands: DRD international voor stickers, Global Crave voor vers geperst sinaasappelsap en Speedcom voor radiocommunicatieapparatuur en ondersteuning.
 
Er is live-streaming in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com op de website van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden op de website van de serie, www.24htceseries.com.

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 27 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons