van der Horst

24H Spa: Een LePlan-Vermeersch-magnum voor de mooiste decoratie!

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Om in het BRCC de aandacht te vestigen op het “versieren” van een auto, pakt Kronos Events uit met de “Prijs Deco/LePlan-Vermeersch”! Twee keer per jaar komt een jury, die bestaat uit Jacky Andrzejewski, General Manager van BRCC, Roger “Publiaplic” Bertrand en onze huisfotograaf Jacques Letihon, samen en kiest zowel in de BRCC Sprints als de BRCC Endurance voor de “mooiste auto”!
Na de vrije trainingen van de vierde meeting, die verreden wordt in het kader van de Total 24 Hours of Spa, maakte de jury haar tweede keuze bekend.

In de BRCC Sprint gaat deze keer de Prix LePlan-Vermeersch naar het team van DVB Racing dat een KTM Xbow  laat rijden voor Xavier Mezquita en Dimitri Vanbeneden. In de BRCC Endurance wint e-Race dat een Silhouette BMW runt voor Franck Radet en Stéphane Bailly.

De winnaars ontvingen telkens magnumflessen van “LePlan-Vermeersch GT-G Raidillon Limited, by Paul Howse,  designer van de McLaren P1”.

Alvorens hij in de Franse Rhônesvallei LePlan-Vermeersch uit de grond stampte en sindsdien borg staat voor een jaarlijkse productie van 60.000 flessen van de ondertussen bekroonde Grand Terroir-wijnen, was wijnboer Dirk Vermeersch een gevierd racer. Sleutelmomenten in de carrière waren de twee tweede plaatsen in de 24 Uren van Spa met het roemrijke BMW Juma-Joosen Racing en een gewaagde, maar eveneens succesvolle overstap naar de Belgische rally’s.

Het heet geen toeval dat Dirk Vermeersch zovele jaren later met LePlan-Vermeersch gelinkt wordt aan de prijs voor de mooiste decoratie in het BRCC.

“Ik heb inderdaad altijd veel aandacht besteed aan de bestickering van de auto’s waarmee ik zowel in rally als op circuit aantrad,” stelt de tweevoudige winnaar van de 24 Uren van Zolder. “Omdat het een mechanische sport is en het na enkele kilometers al kan gedaan zijn met racen, zorgde ik er altijd voor dat ik, nog voor de start, voldoende aandracht trok. Dat kon alléén maar met een mooie auto, waarop alle sponsors en partners goed zichtbaar waren. LePlan-Vermeersch wilt dan ook de teams met de mooiste auto belonen met de… beste wijn!”

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 26 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons