van der Horst

24H Spa: Henk Haane vervoegt Reiter Engineering Lamborghini in Pro-Am

Monza: De race in beeld gebracht
Henk Haane heeft in de laatste rechte lijn naar de 24 uren van Spa nog een mooi zitje weten vast te krijgen. De in Essen wonende Nederlander zal namelijk uitkomen op een Blancpain Racing/Reiter Engineering Lamborghini Gallardo FLII GT3 in de Pro-Am Cup, een klasse met moordende concurrentie en met meer dan 30 deelnemers. Haane vervangt de aanvankelijk voorziene Kristian Poulson en vormt er team met Peter Kox, Jos Menten en Marc Hayek, drie heren die vorig jaar nog knap elfde algemeen werden met de Lamborghini.
Haane komt dus uit in een competitief geheel en deelt de wagen met Marc Hayek. De CEO van de titelsponsor van het kampioenschap krijgt op zijn beurt dus drie Nederlanders naast zich in de potente Stier uit Sant'Agata. Blancpain Racing/Reiter Engineering zet ook nog een tweede wagen in in de Pro Cup, al is het daar nog afwachten wie het laatste zitje zal innemen naast Stefan Rosina en Albert von Thurn und Taxis.

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 17 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons