van der Horst

24H Spa: Hexis Racing maakt bemanning tweede wagen bekend

Hexis Racing - McLaren MP4-12C GT3
Hexis Racing - McLaren MP4-12C GT3
Hexis Racing maakte eerder al haar bemanning bekend op de McLaren die gaat uitkomen in de Pro-Cup van de Blancpain Endurance Series en daarmee automatisch ingeschreven is voor de 24 Uren van Spa-Francorchamps. Het drietal dat het volledige seizoen afwerk is de Nederlander Stef Dusseldorp samen met McLaren fabriekspiloten Alexander Sims en Alvaro Parente.
Het Franse team, dat vorig jaar nog in het GT1 wereldkampioenschap furore maakte, maar net naast de titel greep, maakte een maand geleden tevens bekend dat een tweede wagen zal deelnemen aan de Ardeense etmaalrace. De auto zal uitkomen in de Pro-Am categorie en worden bemand door het kwartet. Eric Debard, die reeds in 2011 op het podium stond in Spa in eenzelfde categorie, zal gekoppel worden aan Laurent Cazenave welke de 'Gold' piloot zal zijn aan boord van de McLaren MP4-12C. Daarnaast toont het team met de komst van Côme Ledogar (tevens Gold) haar intensies om zeker voor de prijzen mee te dingen. De laatste en meest ervaren piloot op de wagen, is de Franse ex-F1 piloot Olivier Panis die met een platinum label rondtuft.

Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 17 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons