van der Horst

24H Spa: Na 6H: Marc VDS neemt leiding over van Manthey Porsche - Louis Machiels eerste in klasse

Marc VDS Racing - BMW Z4
Marc VDS Racing - BMW Z4
We zijn iets meer dan 6 uren ver in deze 2Hu van Spa-Francorchamps en de Marc VDS #4 heeft weer de leiding over genomen. Het trio Markus Palttala / Henri Moser / Nicky Catsburg hebben met nog 18H op de klok een voorsprong van iets minder dan 15seconden op de Manthey Porsche met momenteel de Franse fabriekspiloot Patrick Pilet achter het stuur.
Het lijkt allemaal wat rustiger te worden hier in Spa-Francorchamps na een enorm zwaar en hard eerste kwart van de wedstrijd met de nodige slachtoffers, zelfs tussen de kleppers. Zo gaf Laurens Vanthoor, die zijn auto deelde met Stéphane Ortelli en René Rast, aan boord van de #1 Audi R8 LMS ultra op met een stukke versnellingsbak. 

Aan de leiding ligt de Marc VDS BMW van het trio Catsburg / Moser / Palttala. De BMW ging voorbij de Manthey Porsche (Pilet / Lieb / Lietz) nadat deze 15seconden langer in de box stond tijdens de vijfde pitstop van de geel-groene Manthey bolide. Achter beide Duitse GT's ligt de tweede Marc VDS BMW Z4 van onze landgenoten Bas Leinders en Maxime Martin tezamen met de Nederlander Yelmer Buurman. De derde auto van het team gaf al snel op met een stukke motor. 

De HTP Motorsport Mercedes van Schneider / Bühk / Götz heeft een uitermate knappe vierde plaats in handen, maar heeft wel een achterstand van een ronde op het leidende trio. De AF Corse Ferrari van onze landgenoot en full-time ondernemer Louis Machiels heeft een schitterende vijfde plaats algemeen en een eerste plaats in de Pro-Am klasse vast in een tot nu toe vlekkeloze wedstrijd. Machiels voelt in de Ferrari 458 Italia echter de hete adem van de Duitser Frank Kechele in zijn nek. Kechele deelt de Vita4One BMW met onze landgenoot Greg Franchi en de Italiaan Stefano Colombo. 

De eerste Audi ligt op een achtste plaats - voor de #13 van DTM-piloot Ekström / Sandström / Fässler. De #13 heeft net als de #2 van Mies / Lotterer / Stippler ( P10 ) heeft nog 2 ronden goed te maken om nog een kans te maken op de zege. 

0cf9c0db77f5cdf49d83dd0d3e374b9e51dcd1f8.jpg


Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 27 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons