van der Horst

24H Spa: Marc VDS Racing BMW #4 moet strijd voor de zege staken

Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #4
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #4
Net op het moment dat er zich een duidelijke groep van vier kandidaten (Marc VDS #3 & #4, Manthey Racing #150, HTP Mercedes #84) afzonderde in de strijd voor de zege, verloren we om iets na 2u vannacht de Marc VDS Racing BMW Z4 GT3 #4. Op het ogenblik van falen zat Nicky Catsburg achter het stuur van de Belgische BMW, de Nederlander ziet zo een vroegtijdig einde komen aan een wedstrijd waarin hij zich als een van de revelaties wist op te werpen. Helaas gooiden elektronische problemen roet in het eten voor de wagen die sinds het begin van de wedstrijd ronde na ronde voor de leiding aan het strijden was met de Manthey Racing Porsche #150… die nu dus de leiding in handen heeft met gemiddeld zo’n 30 seconden voorsprong op de enige overgebleven Marc VDS BMW #3 van Martin/Buurman/Leinders.
  • Skylimit Events
Nicky Catsburg verklaarde aangedaan het volgende aan autosport.be: "Bij het uitkomen van La Source kreeg ik de melding 'battery alart', bij het oprijden van de Raidillon vielen mijn koplampen uit en nog wat verder viel alle eleketronica uit. Ik heb de wagen uiteindelijk moeten achter laten aan 'Les Combes'. Dit is echt balen, ons trio op de #4 is een hechte groep en we verstaan elkaar op en naast het circuit heel goed. Ons volgende doel is om te knallen tijdens de 1000km van de Nürburgring en daar alles uit de kast te halen."

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 28 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons