van der Horst

24H Spa: Meer dan 40 wagens verwacht op testdag

André Lotterer
André Lotterer
Woensdag worden de 24 uren van Spa editie 2013 in gang geschoten met de officiële testdag, goed drie weken voor de start van de race. Naast de traditionele persbabbel van Stéphane Ratel wordt de teams de gelegenheid gegeven om te testen op de piste gedurende twee sessies, één in de morgen en één in de namiddag. Meer dan 40 wagens worden er op de baan verwacht en naast de traditionele teams uit de BES is de grote blikvanger de Audi R8 LMS ultra ingezet door Audi AG zelve en met niemand minder dan André Lotterer achter het stuur.
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS ultra
De komst van een fabrieks-Audi voor André Lotterer wijst er op dat Audi er op gebrand is zijn zeges van de vorige jaren te herhalen, temeer daar het merk niet kon uitblinken bij de in Duitsland erg populaire 24 uren van de Nürburgring. Het merk met de vier ringen kan woensdag verder rekenen op de aanwezigheid van het Belgian Audi Club Team WRT en Phoenix Racing. Laurens Vanthoor is natuurlijk van de partij bij het Belgische team, terwijl wij Anthony Kumpen en Enzo Ide teruginden bij Phoenix Racing. Ook United Autosports komt over uit Engeland met één exemplaar van de R8 LMS ultra.

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Voorlopig geen nieuws van de BMW's van Marc VDS Racing en het Beierse merk wordt enkel vertegenwoordigt door het Vita4One exemplaar met onder meer Greg Franchi als rijder. Ook Team India is aanwezig met de Z4, maar dit ter voorbereiding van de FIA GT manche op Zandvoort, het team test bovendien met Melroy Heemskerk een nieuwe rijder. Wie wel sterk voor de dag kan komen op de testdag, is Mercedes dat met Fortec Motorsport , HTP Motorsport, ROWE Racing, Black Falcon en Preci-Spark kan rekenen op zes wagens gemend door uitstekende bemanningen. Porsche doet het met minder bolides, de Cup wagens niet meegerekend, maar met Manthey Racing (Lieb/Lietz/Pilet), Fach Auto Tech (Henzler/Ragginger) en de twee wagens van ProSpeed kan het wel eens voor de verrassing van de dag zorgen. Boutsen Ginion Racing en Gulf Racing UK zullen trachten de eer van McLaren hoog te houden.

Blancpain - Reiter - Lamborghini LP600+
Blancpain - Reiter - Lamborghini LP600+
Verder een hele reeks Ferrari’s met Kessel Racing, SMP Racing, AF Corse en Team Ukraine. Tel daarbij nog twee Nissan’s, twee Aston Martin’s, waaronder het GPR exemplaar van Baguette/Turner en mogelijk twee Lamborghini’s en het loont zeker de moeite om even een kijkje te gaan nemen op het circuit van Spa-Francorchamps, enkel het weer zou wel eens roet in het eten kunnen gooien.


Foto's: Martijn Wouters & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op dinsdag 2 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons