van der Horst

24H Spa: Na 22H: Mercedes op zegekoers

HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 vs. Manthey Racing - Porsche 997 GT3 R
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 vs. Manthey Racing - Porsche 997 GT3 R
Op twee uur van het einde lijkt het erop dat Mercedes na de eerdere successen dit jaar ook de 24u van Spa op het palmares zal kunnen bijschrijven. De #84 HTP Racing Mercedes SLS van Bernd Schneider, Maximilian Buhk en Maximilian Götz moet wel nog twee uur weerstaan aan de druk van de Manthey Racing Porsche #150 die op een ronde achterstand ligt. Tijdens de safety car periode op het middaguur haalde de Porsche in zijn haast nog wel een andere deelnemer in, wat uiteraard niet mag en dus resulteerde in een drive-through penalty.
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
De achterstand liep drie uur van het einde op tot twee ronden, maar een uur later hadden de troepen van Olaf Manthey het gat alweer verkleind. Op de derde positie vinden we met vijf ronden achterstand de winnaar van de openingsmanche van de Blancpain Endurance Series te Monza en huidig kampioenschapsleider, de Kessel Racing Ferrari met oud-Superleague Formula kampioen Davide Rigon, Cesar Ramos en Daniele Zampieri.

Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Voor de vierde plaats is er nog een mooie strijd aan de gang tussen de #2 Team WRT Audi R8 LMS ultra met daarin Christopher Mies  en de #26 Vita4One BMW van Frank Kechele.  Zij rijden op slechts één ronde van de Ferrari die de laatste podiumplaats bezet. Als er dus in de laatste twee uur nog iemand van de leiders pech kent... maken beide wagens nog kans op een algemene podiumplaats. 

SMP Racing - Ferrari 458 Italia
SMP Racing - Ferrari 458 Italia
In de Pro-Am klasse rijdt momenteel de SMP Ferrari 458 Italia #71 aan de leiding, op slechts 15 seconden gevolgd door het AF Corse exemplaar met startnummer 59. In de Gentleman klasse is de leider niet geheel onverwacht de #20 Sofrev ASP Ferrari met daarin onder andere onze landgenoot Frédéric Bouvy.

Stand op twee uur van het einde

1. HTP Motorsport Mercedes #84
2. Manthey Porsche #150 op 1 ronde
3. Kessel Racing Ferrari #44 op 5 ronden
4. WRT Audi #2 op 6 ronden
5. Vita4One BMW #26 op 6 ronden

Foto's: Martijn Wouters



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons