van der Horst

24H Spa: Na 9H: Vier wagens strijden voor de leiding

Manthey Racing - Porsche 911 GT3-R #150
Manthey Racing - Porsche 911 GT3-R #150
De strijd bij het vallen van de avond tot iets na middernacht ging vooral tussen de beide BMW's van MarcVDS, de Porsche van Manthey Racing en de Mercedes van HTP Motorsport. Vooral het duel vooraan tussen de #4 van Marc VDS en de Porsche van Manthey verliep tot nog toe op het scherp van de snede met steeds kleine verschillen van slechts een handvol seconden. De voorspelde regen kwam pas rond de klok van half één, net voldoende intens om de vier leiders er toe te besluiten binnen te komen voor regenbanden.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #2
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #2
De storm die grote delen van het land teisterde was bij aankomst boven Spa al zwaar uitgedund en in een mum van tijd konden de teams alweer slicks monteren. Eén van de weinigen die doorreed op zijn slicks en zo een pitstop uitspaarde was Frank Stippler in de WRT Audi #2. Hij houdt voorlopig de eer hoog voor het WRT team want na de eerdere problemen voor de #1 Audi van onder andere Laurens Vanthoor kwamen ook de twee andere wagens in de problemen. Bij de #0 diende men een lange reparatie uit te voeren aan de stuurinrichting en de #13 met Marcel Fässler aan het stuur raakte betrokken bij een aanrijding met de #49 Ferrari van AF Corse. 

Ook bij Boutsen Ginion waren er grote problemen: de #15 Mclaren had identiek hetzelfde euvel als de #11 ART Grand Prix Mclaren eerder in de wedstrijd. Zij kregen af te rekenen met een kapotte motor tijdens de trainingen en ook het nieuw gemonteerde exemplaar hield het niet lang vol in de race. De andere wagen van Boutsen Ginion, de #5 Mclaren met ondere andere Koen Wauters en voormalig Duits F3-kampioen Frédéric Vervisch aan het stuur, verloor een wiel en bleef langs de baan achter.

AF Corse - Ferrari 458 Italia
AF Corse - Ferrari 458 Italia
De Ferrari #50 van onder andere onze landgenoot Louis Machiels kon in het begin van de race zeer goed mee maar verloor rond middernacht zo'n drie ronden toen er noodreparaties nodig waren aan de ophanging na een contact met de JRM Nissan #23.

Stand na 9 uur wedstrijd:
24H Spa 2013 - Stand na 9u
24H Spa 2013 - Stand na 9u


Foto's: Georges De Coster



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons