van der Horst

24H Spa: Nabeschouwing ALD Automotive

De 24 Hours of Spa, de grootste GT-race ter wereld is voor ALD Automotive erg bekend terrein. Al heel wat jaren koppelt het bedrijf zijn naam aan teams en merken die op zoek gaan naar een topresultaat in deze beproeving voor mens en machine. Ook in de editie 2013 van de race, was ALD Automotive weer prominent aanwezig. De beide McLaren MP4-12C van het Belgische team Boutsen Ginion McLaren dienden echter veel te vlug het strijdperk te verlaten. De #5 van David Dermont, Koen Wauters, Fred Vervisch en Gregory Guilvert was het slachtoffer van een afgebroken wiel en de McLaren MP4-12C van de Française Marlene Broggi, onze landgenoot Christophe de Fierlant, de Saoedi Karim Ojjeh en de Fransman Laurent Pasquali dienden de race te verlaten met een defecte motor.
  • Hamofa Performance
Een 24-uursrace is een combinatie van heel wat factoren, met name de rijders, het team, het weer, de tegenstanders op de piste en uiteraard de mechaniek. Laat het nu juist dat laatste zijn dat de beide wagens van ALD Automotive in de race parten heeft gespeeld. Daar waar de voorbereiding van team, rijders en partners perfect was, bleek deze editie van de race in de Ardennen, de grootste GT-race in de wereld, niet de uitgave te zijn van de Britse GT. De beide Belgische McLaren MP4-12C in de kleuren van ALD Automotive haalden niet eens de klok van middernacht.

Olivier Lainé (Teammanager): “Net als in een bedrijf gaan we deze elementen op een rijtje moeten zetten en met onze partner McLaren rond de tafel zitten. Uiteraard levert iedereen de maximale inspanning, maar fouten of problemen zijn niet uitgesloten. Die problemen leidden tot de dubbele opgave van onze wagens, wat voor de rest van de betrokkenen een domper op de feestvreugde is. Ik ben ontgoocheld voor onze partners, onze teamleden en de rijders, want zij hebben geen hand in de betrouwbaarheid van de mechaniek. Nu goed, ook weer zoals in de bedrijfswereld kunnen we niet blijven stilstaan bij de feiten, maar moeten we aan morgen en overmorgen denken en in overleg met de partners een oplossing voor de gestelde problemen vinden.”

Miel Horsten, CEO van ALD Automotive beleefde de wedstrijd van dichtbij:

“Een slecht resultaat is steeds jammer en dus we zijn natuurlijk ontgoocheld over het sportieve aspect van de race. Ik kan het team van Boutsen Ginion de rijders enkel feliciteren en danken voor al hun inzet. Er is gewerkt en geknokt. Helaas zitten de zaken soms wat tegen. De McLaren moet duidelijk nog groeien en het blijft een schitterende wagen. We kijken dan ook uit naar afspraak op de Nürburgring, voor de afsluiter van het seizoen. Desalniettemin hebben we met Ald Automotive een schitterend weekend achter de rug. We hebben met onze hospitality een traditie van 10 jaar aanwezigheid in de verf gezet en het was wellicht één van de beste edities voor ons bedrijf en de medewerkers. Iedereen heeft de passie van de autosport mee beleefd. Rest er me nog het winnende team te feliciteren.”  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons