van der Horst

24H Spa: Nabeschouwing Chris Mattheus

Vier wedstrijden binnen de BRCC Endurance heeft Belgium Racing achter de kiezen. En viermaal werd het een schot in de roos. Chris Mattheus heeft tot hiertoe samen met zijn vaste kompanen bij Belgium Racing, Dylan Derdaele en Kenneth Heyer, een vlekkeloos parcours achter de rug. Via vier opeenvolgende zeges in de Klasse GT Cup staat het trio ongeslagen aan de leiding. Deze vier overwinningen, gecombineerd met twee vierde, een vijfde en een zesde plaats algemeen, brengt de Porsche Supercup van Belgium Racing ook op een knappe tweede plaats algemeen in de tussenstand van het kampioenschap tussen wagens uit een hogere Klasse of de GT Pro. Beter kan nauwelijks.
In het kader van de 24 Hours of Spa werd de vierde race verreden. Na een wedstrijd over 90 minuten en twee races over 180 minuten, moesten de deelnemers aan de endurance nu een wedstrijd afwerken over één uur met twee verplichte pitstops en met een minimaal opgelegde stoptijd van 3min15sec. Geen gemakkelijke opdracht en zoals bij de vorige drie wedstrijden moest nu ook meer dan ooit de puzzel perfect in elkaar vallen. En daar zijn ze bij Belgium Racing opnieuw feestelijk in geslaagd.

Chris Mattheus: “De concurrentie wordt alsmaar zwaarder. Dat hebben we kunnen ondervinden tijdens de kwalificatie met een derde chrono in de Klasse GT Cup. Gezien onze huidige positie in de tussenstand is de pole geen must, maar we voelen dat de tegenstand zwaar bewapend was. Vooral Koen Wauters in de MExT-Porsche en de Ferrari van Van Oost en Vandierendonck waren bijzonder snel onderweg. Er waren verschillende scenario’s voorhanden inzake onze strategie en bij regen zou ik net als de vorige keer de start nemen. Het was echter droog en Dylan Derdaele pakte de start om een klein half uur later de wagen in winnende positie door te geven aan Kenneth Heyer die deze positie consolideerde. Ik was zeer goed bij de les inzake de verplichte stoptijd die zo dicht mogelijk dient te worden benaderd. Ik tel steeds mee en dat leverde me ditmaal geen windeieren op. De radioverbinding was immers uitgevallen en ik wist het exacte aantal seconden dat er me restte tot aan de exit pitlane nadat ik het stuur overnam van Kenneth. Om zeker te zijn van mijn stuk deed ik er nog een drietal tellen bij en passeerde dan de exit pitlane. Bleek dat we amper 6/100 van een seconde lieten liggen in de pitlane. Dat was nipt, maar perfect ingeschat. Voor de rest heb ik mijn job gedaan zoals teamchef Jan Gabriëls had gevraagd; zijnde de wagen heelhuids over de meet rijden en liefst in winnende positie. De marge die ik had op Koen Wauters was geruststellend en ik heb dan ook geen onnodige risico’s genomen en de wedstrijd voor de vierde maal op rij in winnende positie in GT Cup en vierde algemeen kunnen afsluiten,” aldus de Belgische Monegask.

De weg richting de titel ligt dus wijd open voor Belgium Racing en zijn piloten. De volgende wedstrijd is opnieuw in Spa in het kader van de 600 km of Spa. Opnieuw een echte endurance, ditmaal over 180 minuten. Indien Chris Mattheus en zijn vaste kompanen ook dan weten te winnen in GT Cup is de titel in de Klasse mathematisch binnen.

Chris Mattheus pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 2 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons